Κεντρική NBA Η υπέρμετρη αστοχία του Λόνζο Μπολ
NBA

Η υπέρμετρη αστοχία του Λόνζο Μπολ

lonzo ball 1

Τα πάντα είναι στο μυαλό μου. Ξέρω ότι μπορώ να σουτάρω”, δήλωσε ο Λόνζο Μπολ μετά από ακόμη ένα φεστιβάλ αστοχίας, αυτή τη φορά εναντίον των Μπόστον Σέλτικς (9 πόντοι, 4/15 σουτ). Ο πολυδιαφημισμένος ρούκι των Λέικερς έχει τεράστιο πρόβλημα, όσον αφορά την αποδοτικότητα και την ευστοχία, με αποτέλεσμα να έχει μείνει πολύ πίσω στη λίστα των κορυφαίων πρωτοετών, μέχρι στιγμής.

Ειδικότερα, ο Μπολ έχει το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός της ρακέτας, συγκριτικά με οποιονδήποτε παίκτη του NBA (34.4%) ενώ εκτελεί μονάχα με 25% εκτός της ρακέτας, στη 2η χειρότερη επίδοση του πρωταθλήματος!

Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Μπολ έχει δεχθεί 12 τάπες στην προσπάθειά του για λέι-απ, κάτι που αποτελεί τη 2η χειρότερη επίδοση μέχρι στιγμής.

Στα πρώτα 11 ματς της επαγγελματικής του καριέρας, ο Μπολ μετρά 8.8 πόντους, 6.4 ριμπάουντ κι 6.8 ασίστ ανά αγώνα, με 29.5% στα σουτ εντός πεδιάς, 23.1% στα τρίποντα (συγκριτικά με το 41% του κολεγίου) και μονάχα 53.8% στις βολές!

Πρόκειται για έναν παίκτη που βοηθά στην οργάνωση της ομάδας, προωθεί πολύ καλά την μπάλα στο τρανζίσιον, “κυνηγά” τα ριμπάουντ, ώστε να κατεβάσει ο ίδιος την μπάλα με ταχύτητα ενώ έχει κάνει και πρόοδο στην άμυνα, παρά ορισμένες “ατασθαλίες” του.

Ίσως είναι πολύ νωρίς για να ανησυχήσει κανείς αλλά τα ποσοστά του Μπολ έχουν αποκτήσει ιστορικά κακό χαρακτήρα, κάτι που τον οδηγεί συχνά στο να είναι διστακτικός και να γυρίζει την μπάλα στους συμπαίκτες του, ακόμη κι αν έχει την ευκαιρία για το σουτ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…