Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Η τριάδα που προβληματίζει και οι ψηλοί

Η τριάδα που προβληματίζει και οι ψηλοί

pao

Ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα, ωστόσο έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι κι από τη Βιτόρια, αδυνατώντας να υπερασπιστεί τη διαφορά τεσσάρων πόντων (80-84) που είχε, 35 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα με την Μπασκόνια.

Οι “πράσινοι” θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το διπλό από τη χώρα των Βάσκων, αν δεν “αυτοκτονούσαν” στα τελευταία δευτερόλεπτα, αν είχαν μπει με το ίδιο σκεπτικό στο παιχνίδι, όπως ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο, κι αν οι διαιτητές είχαν δώσει το “καθαρό” φάουλ στον Νίκο Παππά, στην προτελευταία επίθεση του “τριφυλλιού”. Εάν ο Παναθηναϊκός μείνει, όμως, μόνο στο φαλτσοσφύριγμα κι όχι στη γενικότερη εικόνα του, τότε θα χάσει τον προσανατολισμό του.

H τριάδα που προβληματίζει

lojeski

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε ουσιαστικά σ’ ακόμα ένα παιχνίδι της Ευρωλίγκας με 5,5 παίκτες. Οι πέντε είναι αυτοί που τράβηξαν… το κουπί και την περασμένη σεζόν, ήτοι οι Καλάθης, Παππάς, Ρίβερς, Σίνγκλετον και Γκιστ. Οι τρεις Αμερικανοί παρέα με τους δύο διεθνείς Έλληνες γκαρντ που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση είναι οι παίκτες που εμπιστεύεται περισσότερο από όλους ο Τσάβι Πασκουάλ και οι μόνοι που έχουν προσφέρει στην ομάδα τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα. Μερικές λύσεις έχει δώσει κι ο Λούκας Λεκαβίτσιους, ενώ από την εξίσωση εξαιρείται κακώς μέχρι στιγμής κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου κόντρα στους Βάσκους, παρά το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικός στον λίγο χρόνο συμμετοχής που του έδωσε ο Καταλανός τεχνικός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Οι τρεις ξένοι παίκτες που προβληματίζουν μέχρι στιγμής με την απόδοση τους είναι ο Μάρκους Ντένμον, ο Ματ Λοτζέσκι κι ο Κένι Γκάμπριελ, από τους οποίους ο Τσάβι Πασκουάλ δεν έχει πάρει αυτά που περίμενε. Ειδικά στους δύο πρώτους, ο Καταλανός τεχνικός ποντάρει αρκετά, ειδικά στο μπροστά μέρος του παρκέ.

Ο Ντένμον είναι ο παίκτης που αποκτήθηκε για να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο τη θέση του Μάικ Τζέιμς. Μετρά μέσο όρο 1,8 πόντους, 0,8 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ σε 10:41 λεπτά συμμετοχής, περνώντας απαρατήρητος κι από τις πέντε πρώτες αναμετρήσεις του “τριφυλλιού”.

Ο Λοτζέσκι αποτέλεσε την πιο ηχηρή μεταγραφή του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μέχρι στιγμής δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού τα περασμένα χρόνια. Με μέσο όρο 3,2 πόντους, 2 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ σε πέντε παιχνίδια, ο Αμερικανός φόργουορντ θα πρέπει να ανεβάσει πολύ την απόδοση του για να φτάσει στα στάνταρ που επιθυμούν οι “πράσινοι”.

Χαμένος στο νέο ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι κι ο Κένι Γκάμπριελ. Ο Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με το “τριφύλλι” το περασμένο καλοκαίρι χάρη στις περσινές καλές εμφανίσεις του, δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό παίκτη. Μετά το πέρας των πέντε πρώτων αγωνιστικών, ο Γκάμπριελ μετρά μέσο όρο 1 πόντο (16,7% στα τρίποντα) κι 1,2 ριμπάουντ.

Το γνωστό πρόβλημα στη φροντ λάιν

zach auguste sergio rodriguez

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν έχει πάρει σχεδόν τίποτα από τους τρεις Αμερικανούς παίκτες, την ώρα που έχει να αντιμετωπίσει και το γνωστό πρόβλημα στη θέση “5”. Ο Τζέιμς Γκιστ είναι ο μοναδικός ψηλός που προσφέρει σημαντικά στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει περισσότερα από τον πολύπειρο Ίαν Βουγιούκα και τον άπειρο Ζακ Όγκαστ, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα.

Ο πρώτος πατάει παρκέ για 8 λεπτά, μετρώντας μέσο όρο 2,6 πόντους και 0,8 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται στο παρκέ για 9 λεπτά, έχοντας μέσο όρο 2,4 πόντους και 2 ριμπάουντ. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην άμυνα, ο πρώτος λόγω του κορμιού του (παλαιάς κοπής σέντερ) κι ο δεύτερος λόγω της απειρίας του.

Εν κατακλείδι, ο Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει να βρει τον τρόπο να πάρει περισσότερα από τους ψηλούς του, ενώ οι Ντένμον, Λοτζέσκι και Γκάμπριελ οφείλουν να ανεβάσουν στροφές για να δώσουν βοήθειες στους παλιούς της ομάδας. Με 5,5 παίκτες η χρονιά σίγουρα δεν μπορεί να βγει, με τους “πράσινους” να επιθυμούν λύσεις κι από τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…