Κεντρική NBA Η “καταιγίδα” των Γουόριορς στην 3η περίοδο (vid)
NBA

Η “καταιγίδα” των Γουόριορς στην 3η περίοδο (vid)

steph curry robert covington

Με ακόμη ένα σπουδαίο “ντεμαράζ” στην 3η περίοδο, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έβγαλαν νοκ-άουτ τους Φιλαδέλφια 76ερς με 135-114, στην 6η σερί νίκη τους. Οι “dubs” είχαν 58.5% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς, 14/27 τρίποντα και 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με το 3ο δωδεκάλεπτο να αποτελεί και πάλι τον “οδηγό” τους.

Ειδικότερα, το σερί των Γουόριορς στην 3η περίοδο έφθασε το 36-21, με τη διαφορά να “εκτοξεύεται” στους 16 πόντους (101-85), μετά από ένα πολύ αμφίρροπο 1ο ημίχρονο. Η βασική πεντάδα των πρωταθλητών βγήκε με όρεξη από τα αποδυτήρια, αν και το peak της απόδοσης των γηπεδούχων παρατηρήθηκε στα τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου, με τον Νικ Γιανγκ και τον Κεβόν Λούνεϊ στο παρκέ.

Το Γκόλντεν Στέιτ έτρεξε πολύ, είχε καταπληκτικές αποστάσεις και τρομερή ευστοχία ενώ οι σούπερ-σταρ του ρόστερ δημιουργούσαν το δικό τους σουτ με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Τα highlights του αγώνα

Είναι χαρακτηριστική η “έκρηξη” των Γουόριορς στα 3α δωδεκάλεπτα των αγώνων. Στα τελευταία 5 ματς, η ομάδα του Όκλαντ “κερδίζει” την 3η περίοδο με 14.2 πόντους κατά μέσο όρο σε καθένα από αυτά τα παιχνίδια.

Η συγκεκριμένη “παράδοση”, όμως, έχει ξεκινήσει από πέρσι. Συγκεκριμένα, από την έναρξη της σεζόν 2016-17 μέχρι σήμερα, οι Γουόριορς σκοράρουν 23.1 πόντους ανά 100 κατοχές περισσότερους από τους αντιπάλους τους εντός της 3ης περιόδου, σύμφωνα με τον αναλυτή του nba.com, Τζον Σιούμαν!

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…