Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Γκιστ: “Σημαίνει πολλά για τον κόσμο”

Γκιστ: “Σημαίνει πολλά για τον κόσμο”

gist

Ο Τζέιμς Γκιστ γνωρίζει καλά τι σημαίνει ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός φόργουορντ του “τριφυλλιού” τόνισε ότι μία νίκη επί του “αιωνίου” αντιπάλου σημαίνει πολλά  για τον κόσμο, ωστόσο για τους παίκτες είναι ένα ακόμα παιχνίδι από τα πολλά που θα δώσουν. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι οι “πράσινοι” μπορούν να φύγουν με το διπλό στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να νικήσει και πάλι τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ όπως στο πρωτάθλημα: “Σίγουρα μπορούμε. Όταν παίζεις σε έναν αγώνα μπάσκετ, οι πιθανότητες είναι 50-50. Έχουμε ευκαιρία για νίκη σίγουρα. Θα είναι πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρωτάθλημα”.

-την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού: “Είμαστε σε καλή κατάσταση και φόρμα. Απλώς χρειαζόμαστε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα εκτός έδρας παιχνίδια. Παίζουμε καλά στην έδρα μας και για 25-30 λεπτά εκτός έδρας, αλλά εκτός έδρας πρέπει να παίζεις καλά για 40 λεπτά, ειδικά σε γήπεδα όπως του Ολυμπιακού, που θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, στην άμυνα, στην επίθεση να τρέχουμε όποτε μπορούμε. Αυτά τα μικρά πράγματα μπορεί να καθορίσουν το παιχνίδι”.

-το τι σημαίνει μια νίκη επί του Ολυμπιακού: “Σημαίνει πολλά για τον κόσμο. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι, έχοντας παίξει ήδη πέντε πριν από αυτό. Σημαίνει πολλά για τον κόσμο μια νίκη επί του Ολυμπιακού και θα σημαίνει και πολλά για εμάς, προσθέτοντας μια ακόμα νίκη, αλλά είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ελπίζουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε εκτός έδρας. Αυτός είναι ο βασικός στόχος μας, να πάρουμε εκτός έδρας νίκη, που θα σημαίνει πολλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…