Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Γκίκας: Ο μαέστρος του Προμηθέα!

Γκίκας: Ο μαέστρος του Προμηθέα!

gikas promitheas

Ο Προμηθέας σαρώνει στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League, μετρώντας πέντε νίκες στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Μόνο ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να “λυγίσει” την καλοδουλεμένη ομάδα του Μάκη Γιατρά, η οποία πηγαίνει από νίκη σε νίκη, φιγουράροντας στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Τελευταία θύμα των Πατρινών ήταν τα Τρίκαλα, τα οποία νίκησαν εκτός έδρας με 87-68, πανηγυρίζοντας την τρίτη φετινή νίκη τους (με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο οι προηγούμενες) μακριά από το “Τόφαλος”. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν ο Έβανς (22π., 13ριμπ.) κι ο Νίκος Γκίκας, ο οποίος πρόσθεσε ακόμα μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του, δείχνοντας γιατί ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τον κάλεσε στην εθνική ομάδα για τα “παράθυρα”.

Ο Έλληνας πόιντ γκαρντ οργάνωσε άψογα το παιχνίδι του Προμηθέα, μοιράζοντας 13 ασίστ, αριθμός ρεκόρ για τον ίδιο, ο οποίος δεν είχε μοιράσει ποτέ πάνω από 10 ασίστ (τόσες είχε δώσει στο παιχνίδι με τον ΓΣΛ πριν ένα μήνα) στην καριέρα του. Πρόσθεσε ακόμα 13 πόντους, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό double-double.

Ο Νίκος Γκίκας έχει μοιράσει 46 ασίστ σε 6 παιχνίδια και με μέσο όρο 7.7 ασίστ ανά αγώνα βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους πασέρ του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεύτερος είναι ο Νικ Καλάθης με 40 ασίστ κι ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ τρίτος είναι ο Βαγγέλης Σακελλαρίου με 27 ασίστ.

Δείτε τις μέχρι τώρα επιδόσεις του Γκίκα στο δημιουργικό κομμάτι:

ΠΑΟΚ – 4 ασίστ
ΓΣΛ Φάρος – 10 ασίστ
Πανιώνιος – 8 ασίστ
Παναθηναϊκός – 5 ασίστ
Κύμη – 6 ασίστ
Τρίκαλα – 13 ασίστ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…