Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ”

“Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ”

vasilakopoulos

Η Εθνική παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε πήρε και πάλι τη νίκη απέναντι στο Ισραήλ αυτή τη φορά και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του Παγκόσμιου κυπέλλου. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην διαφορετική εικόνα που θα έχει η Ελλάδα τον Φεβρουάριο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ:

“Τα συγχαρητήρια είναι για τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Νομίζω ότι για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ. Παρά τις δυσκολίες η Εθνική ανταπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο και δείχνει πώς θα πορευτεί. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να θεωρούμε πως η παρουσία μας στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι δεδομένη. Το κλίμα είναι συγκινητικό. Είμαι συγκινημένος. Παιδιά από αυτά όπως ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έδειξαν τέτοιο “θέλω”, που ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες. Είμαι ειλικρινά χαρούμενος με αυτά τα παιδιά. Έρχεται από πίσω η ομάδα που σε αυτό το γήπεδο πήρε το χρυσό στην Ευρώπη, η Κ20. Πάμε καλά”.

Για τον αγώνα με την Βρετανία: “Αν έλεγα πως δεν αγχώθηκα, θα έλεγα ψέματα. Για μια στιγμή θεωρήσαμε πως το παιχνίδι τελείωσε. Έγινε μια σπάνια ανατροπή. Κερδίσαμε έστω και με τον τρόπο αυτό. Εδώ είχαμε μια πολύ καλή εμφάνιση και το αποτέλεσμα δείχνει και τη διαφορά των δύο ομάδων”.

Για την λύση του προβλήματος ανάμεσα σε Ευρωλίγκα και FIBA: “Η ίδια η κοινωνία θα δώσει τη λύση. Η κοινωνία πιέζει. Αυτή η πίεση θα οδηγήσει σε αποτελέσματα. Να κάνω μια πρόβλεψη; Τον Φεβρουάριο, στα επόμενα “παράθυρα” η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Θα συνειδητοποιήσουν όλοι τις ευθύνες τους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…