Κεντρική Β' Εθνική “Έξτρα κίνητρο να αγωνιστώ στην πόλη μου”

“Έξτρα κίνητρο να αγωνιστώ στην πόλη μου”

skandalos

Έπειτα από αγωνιστική απραξία μίας εβδομάδας, λόγω των φονικών πλημμύρων στην Μάνδρα και των τραγικών συνεπειών τους, ο Πανερυθραϊκός ταξιδεύει στην Κρήτη, όπου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής αντιμετωπίζει το Ηράκλειο, αύριο (Κυριακή 26/11, 17:00).

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς το κλειστό “2 Αοράκια” δεν θα είναι διαθέσιμο την ώρα διεξαγωγής του ματς.

Η ομάδα του κόουτς Χουχουλή βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ωστόσο, όπως εξήγησε και ο Ηρακλειώτης γκαρντ του Πανερυθραϊκού, Χρήστος Σκάνδαλος, το έργο της δεν θα είναι εύκολο μέσα σε μια απ’ τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό της εαυτό προκειμένου να διεκδικήσουμε κάτι καλό απ’ το εν λόγω ματς…

“Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της αυριανής αναμέτρησης και περιμένουμε έναν αγώνα με πολλά εμπόδια, αφού πρόκειται για μία απ’ τις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν τη φετινή σεζόν. Το Ηράκλειο φημίζεται για τη δύναμη της έδρας του, τόσο φέτος, όσο και τα τελευταία χρόνια. Διαθέτει μερικούς απ’ τους πιο ποιοτικούς και εμπειρότερους παίκτες της κατηγορίας, με πολλές παραστάσεις, οι οποίοι αν τους δώσεις τη δυνατότητα μπορούν κάλλιστα να σε “σκοτώσουν”.

Εμείς, πάντως, απ’ την πλευρά μας, έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε ρυθμό, αποδίδουμε καλό μπάσκετ και γενικά βρισκόμαστε σε ανοδική τροχιά, έχοντας “τρέξει” ένα σερί μαζεμένων νικών, που μας έχει δώσει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Ερχόμαστε, βέβαια, από μία εβδομάδα αγωνιστικής απραξίας, λόγω της αναβολής του αγώνα με τον Μανδραϊκό, και ευελπιστώ αυτό να μην μας επηρεάσει. Παρ’ όλα αυτά, βρήκαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε πιο εντατικά στην προπόνηση και να εστιάσουμε σε ορισμένα πράγματα, ώστε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Πάντως, αν θέλουμε να φύγουμε με το διπλό από το Ηράκλειο, θα πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να κάνουμε πράξη όλα αυτά που δουλέψαμε σε αυτό το χρονικό διάστημα. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά και θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας για να κάνουμε ακόμη ένα πολύ μεγάλο διπλό.

Πιστεύω ότι το “κλειδί” για τη νίκη θα είναι η άμυνα, την οποία έχουμε βελτιώσει στις τελευταίες αγωνιστικές και αποτελεί το μεγάλο μας “όπλο”, οδηγώντας μας σε τρεις συνεχόμενες νίκες. Αν καταφέρουμε να περιορίσουμε τα “ατού” του Ηρακλείου, να μειώσουμε τα “νεκρά” διαστήματα και ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού, τότε θα έχουμε τύχη για κάτι καλό…”.

Τέλος, αναφέρθηκε στο τι σημαίνει για εκείνον το γεγονός ότι θα αγωνιστεί στον τόπο του, απέναντι σε μία απ’ τις ομάδες της πόλης του: “Στο Ηράκλειο είναι προπονητής ένας άνθρωπος, με τον οποίο είχα την τύχη να συνεργαστώ στον Εργοτέλη και να ανδρωθώ μπασκετικά στα χέρια του, ο Γιώργος Μακράκης, και τα συναισθήματα του να είμαστε αντίπαλοι σίγουρα είναι περίεργα. Τώρα, το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία για μένα, καθώς το να αγωνιστώ στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, μπροστά στους συντοπίτες μου, μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο και στο τέλος της ημέρας ελπίζω να φύγουμε από το νησί μου με το διπλό…!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

National League 1: Συνέχεια στα play off και play out

Η 2η αγωνιστική των play off και η 3η των play out στον Γ’ όμιλο της National League…