Κεντρική NBA “Εξωφρενικό” σερί και νίκη για τους Νικς! (vid)
NBA

“Εξωφρενικό” σερί και νίκη για τους Νικς! (vid)

tim hardaway knicks

Στο ημίχρονο, οι Τορόντο Ράπτορς προηγούνταν με 48-59 και φαίνονταν απολύτως έτοιμοι να σημειώσουν την 5η σερί νίκη τους. Στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου δεν έδειχνε να αλλάζει κάτι, με τη διαφορά να παραμένει σε διψήφια επίπεδα (52-62). Έπειτα, όμως ήρθε η απόλυτη “έκρηξη”, με τους Νιου Γιορκ Νικς να τρέχουν ένα μυθικό σερί και να σκορπίζουν φρενίτιδα ενθουσιασμού στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν.

Πιο αναλυτικά, χάρη σε ένα σερί 28-0 (!) και με το συνολικό σκορ του 3ου δωδεκαλέπτου να ανέρχεται στο 41-10, οι Νικς επιβλήθηκαν με 108-100 των Ράπτορς, παραμένοντας σε τροχιά θετικού ρεκόρ! Μπορεί οι Καναδοί να αντεπιτέθηκαν ελαφρώς στην 4η περίοδο, μειώνοντας τη διαφορά μέχρι και στους 6 πόντους αλλά η ζημιά που είχε προηγηθεί ήταν ανυπολόγιστη.

Με ένα ανεπανάληπτο μπαράζ εύστοχων σουτ, επιθετικών ριμπάουντ, πικ-εν-ρολ παιχνιδιού και με “ατσάλινη” άμυνα, οι Νικς μετέτρεψαν το σκορ σε 80-62 από 52-62, υποχρεώνοντας τους Ράπτορς σε 0/13 σουτ στο διάστημα αυτό! Η διαφορά έφθασε μέχρι τους 20 πόντους (89-69) και η ελπίδα δείχνει να λάμπει μετά από καιρό στο “Μεγάλο Μήλο”!

Ο Τιμ Χάρνταγουεϊ ήταν υπέροχος, έχοντας 38 πόντους με 13/27 σουτ ενώ ο Κρίσταπς Πορζίνγκις δεν θα μπορούσε να λείπει από την εξίσωση, αν και δεν σούταρε πολύ καλά (22 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 8/21 σουτ). Επίσης, ο Κόρντι Λι είχε 15 πόντους και 7 ασίστ, κάνοντας τρομερή δουλειά κατά τη διάρκεια του μεγάλου σερί των Νικς.

Το επιμέρους σκορ των Νικς στην 3η περίοδο, μάλιστα, είναι το κορυφαίο στην ιστορία της ομάδας μέσα σε μία περίοδο, από τότε που θεμελιώθηκε το ρολόι των 24 δευτερολέπτων!

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τέλος ο Βόγκελ από τους Σανς

Παρελθόν από το Φοίνιξ ο Φρανκ Βόγκελ. Τέλος εποχής για τον Φρανκ Βόγκελ μετά από μόλις μί…