Κεντρική NBA Εξακολουθούν να προελαύνουν οι Σέλτικς (vids)
NBA

Εξακολουθούν να προελαύνουν οι Σέλτικς (vids)

celtics magic

Οι Μπόστον Σέλτικς μπορούν να καυχιούνται ότι κατέχουν τον τίτλο της πιο φορμαρισμένης ομάδας του NBA. Οι “κέλτες” πέρασαν κι από το Ορλάντο, νικώντας με 104-88 και έφθασαν τις 8 σερί νίκες, έχοντας πολλαπλούς παίκτες σε πρωταγωνιστικό ρόλο!

Συγκεκριμένα, δύο παίκτες από τον πάγκο, ο Μάρκους Σμαρτ κι ο Τέρι Ροζίερ φρόντισαν να αυξηθεί κατακόρυφα το προβάδισμα και να “καθαρίσει” η υπόθεση-νίκη από το ξεκίνημα της 4ης περιόδου. Υπό την ηγεσία τους, το “εύθραυστο” 71-77 μετατράπηκε σε 71-87 κι η διαφορά δεν έπεσε ποτέ ξανά σε μονοψήφια επίπεδα.

Οι Σέλτικς είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Τζέιλεν Μπράουν με 18 πόντους, ο Αλ Χόρφορντ προσέφερε 14, μαζί με 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ ο Κάιρι Έρβινγκ “κόλλησε” στους 11 πόντους, 10 εκ των οποίων επιτεύχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς κατάφερε να “αφοπλίσει” τους Μάτζικ, αναγκάζοντάς τους να σουτάρουν μόλις με 21% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (6/29). Με δεδομένο ότι το Ορλάντο σούταρε καλύτερα από κάθε ομάδα μέχρι στιγμής στη σεζόν, η συνθήκη αυτή φάνταζε ιδανική για τους φιλοξενούμενους.

Το Ορλάντο δεν είχε ρυθμό στην επίθεση, ελλείψει και των 2 κύριων πλέι-μέικερ της ομάδας (Έλφριντ Πέιτον, Ντι Τζέι Όγκαστιν) ενώ ο κόουτς, Φρανκ Βόγκελ έδωσε τα εύσημα στην άμυνα της Βοστόνης για το γεγονός ότι έκοβε σχεδόν πάντα την αρχική δράση στην επίθεση των Μάτζικ, με αποτέλεσμα να οδηγεί τους αντιπάλους σε σουτ μέτριας ποιότητας.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…