Κεντρική NBA Επική ανατροπή και “διπλό” των Καβς! (vid)
NBA

Επική ανατροπή και “διπλό” των Καβς! (vid)

lebron james kristaps porzingis

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επικράτησαν για συνεχόμενη φορά μέσα στο Μάντιστον Σκουέαρ Γκάρντεν, υποτάσσοντας τους Νιου Γιορκ Νικς με 101-104. Για να φθάσουν, όμως, σε αυτό το σημείο έπρεπε να επιστρέψουν από την “κόλαση”.

Ειδικότερα, ένα σερί 15-0 των Νικς στη 2η περίοδο τους έδωσε σταθερό διψήφιο προβάδισμα, το οποίο έφθασε μέχρι και τους 23 πόντους στα τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου (73-50). Οι Καβς είχαν μονάχα 2/15 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και τα πάντα έδειχναν να καταρρέουν. Το Κλίβελαντ, όμως, έδειξε ότι κατέχει μια ξεχωριστή δυναμική, ακόμη και την τρέχουσα περίοδο.

Με μια πεντάδα που αποτελούνταν αποκλειστικά από παγκίτες (Γουέιντ-Οσμάν-Κόρβερ-Γκριν-Φράι), οι Καβς έτρεξαν ένα σερί 11-3, μειώνοντας σε 76-61 με τη λήξη του 3ου δωδεκαλέπτου. Οι βάσεις της απόλυτης ανατροπής είχαν ήδη αρχίσει να μπαίνουν, με την 4η περίοδο να αποτελεί ωδή στις επιθετικές ικανότητες του ρόστερ της ομάδα του Οχάιο.

Με εξαιρετικές αποστάσεις και με την πρόκληση ρηγμάτων, κυρίως χάρη στον ΛεΜπρόν, οι Καβς σκόραραν συνολικά 43 πόντους στα τελευταία 12 λεπτά, ευστοχώντας σε 9 τρίποντα, με τον Κάιλ Κόρβερ να πετυχαίνει 19 πόντους στο διάστημα αυτό! Ο Φράι (9 πόντοι, 3/6 τρίποντα) κι ο Τζέι Αρ Σμιθ (8 πόντοι) ήταν ζωτικά μέλη της πεντάδας που έσπειρε τον πανικό ενώ ο Τζέιμς έβαλε την τελική πινελιά.

Με τρίποντο στο πρόσωπο του Πορζίνγκις, ο “βασιλιάς” έκανε το 97-100, δίχως οι Καβς να χάσουν ξανά το προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν και δύο πολύ κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ στις τελευταίες κατοχές κι έτσι δεν έδωσαν την ευκαιρία στους Νικς να διεκδικήσουν τη νίκη ή την ισοφάριση.

Αναλυτικά τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…