Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Επέστρεψε κι έγινε αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας

Επέστρεψε κι έγινε αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας

vasilopoulos1

Η Εθνική Ελλάδας θα έχει δύο αρχηγούς στο πρώτο “παράθυρο” των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Η “γαλανόλευκη” θα παραταχθεί κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ με μπροστάρηδες τον Γιάννη Μπουρούση, αλλά και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέθεσε καθήκοντα αρχηγού και στον φόργουορντ του Άρη, σε μια κίνηση με ξεκάθαρο συμβολισμό τη σύνδεση της παλιάς γενιάς με την καινούρια.  Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έκαναν μαζί το πρώτο τους βήμα στη “γαλανόλευκη”, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 του Βελιγραδίου.

Ο Μπουρούσης από εκείνο το φθινόπωρο του 2005 μέτρησε 153 συμμετοχές και 1.425 πόντους, δηλώνοντας πάντα το “παρών”, όποτε κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με χρυσό συνοδεύτηκε και το ντεμπούτο του στα μπλε γενικότερα: Το 2002 είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Νέων Ανδρών. Και μην ξεχνάμε πως έχει γιορτάσει κι ένα χάλκινο μετάλλιο, στην αυλαία του Ευρωμπάσκετ 2009.

Ο Βασιλόπουλος ακολούθησε τον δικό του δρόμο, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά ξεπέρασε κάθε εμπόδιο που του παρουσιάστηκε ξανά και ξανά στο δρόμο του, για να φορέσει και πάλι το εθνόσημο. Μέχρι να φτάσει στο χρυσό του 2005, είχε στη συλλογή του δυο χάλκινα μετάλλια στο Ευρωμπάσκετ 2002 και στο Παγκόσμιο 2003 με την Εθνική Εφήβων, ένα ασημένιο με την Εθνική Νέων Ανδρών στο Παγκόσμιο του 2005, ενώ ένα χρόνο αργότερα πανηγύρισε και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Ανδρών στην Ιαπωνία. Με την Εθνική Ανδρών μετρά 51 συμμετοχές και 176 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…