Κεντρική Ελλάδα Εθνικές ΕΟΚ: Τώρα ποιος μηδενίζεται;

ΕΟΚ: Τώρα ποιος μηδενίζεται;

maltsi kaltsidou

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο γυναικείο μπάσκετ. Εδώ και αρκετές ημέρες η Εβίνα Μάλτση, εμβληματική αρχηγός της Εθνικής, δεν αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, λόγω ενός τραυματισμού που την ταλαιπωρεί. Οι “ερυθρόλευκοι” επέλεξαν να μην τη χρησιμοποιούν, προκειμένου να αποθεραπευτεί πλήρως, αλλά δεν ήταν αρνητικοί στην πρόταση της ΕΟΚ να ακολουθήσει η 39χρονη παίκτρια την αποστολή της Εθνικής στην Αλμάδα.

Το συγκρότημα του Κώστα Κεραμιδά νίκησε 66-60 την Πορτογαλία, στον πρώτο αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2019, με τη Μάλτση (για την οποία είχαν υποσχεθεί οι Ομοσπονδιακοί ότι απλά θα συμμετείχε στην αποστολή για ψυχολογικούς λόγους) να αγωνίζεται για 15 λεπτά, παρότι ανέτοιμη!

Το οξύμωρο είναι πως πέρυσι, η Εβίνα είχε αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ δεν είχε παίξει λόγω τραυματισμού στην Εθνική, γεγονός που κόστισε στους “ερυθρόλευκους” τον μηδενισμό. Αλήθεια, τώρα υπάρχει θεσμικό όργανο που να επιβάλλει ποινή στην ΕΟΚ; Προδήλως όχι, όμως αν -χτύπα ξύλο- υποτροπίαζε η Μάλτση, ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη;

Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούν στην ΕΟΚ ότι τα σωματεία (ανδρικά και γυναικεία) δεν είναι εχθροί και πως χωρίς τις ομάδες Εθνική δεν υπάρχει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…