Κεντρική NBA “Εγκλώβισαν” τους Μπακς οι Θάντερ (vids)

“Εγκλώβισαν” τους Μπακς οι Θάντερ (vids)

carmelo anthony giannis antetokounmpo

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επέβαλλαν με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο την κυριαρχία τους, επικρατώντας πολύ άνετα των Μπακς με 110-91 μέσα στο Μιλγουόκι. Η διαφορά βρισκόταν σταθερά πάνω από τους 15 πόντους από τα μέσα της 2ης περιόδου κι έπειτα, με τον “γαλαξία” αστέρων των φιλοξενούμενων να υπηρετεί με απόλυτη αποδοτικότητα τον ρόλο του.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε 12 πόντους, 10 ριμπάουντ κι 9 ασίστ σε 26 λεπτά συμμετοχής, με τη στατιστική του γραμμή να μην αντικατοπτρίζει πλήρως αυτά που έκανε στο παρκέ. Τα συνεχή ρήγματα που προκαλούσε στην άμυνα, μέσω των drive προς το καλάθι, συνέβαλλαν στην εύρεση ελεύθερων σουτ ενώ ήταν πολύ καλός και στο πικ-εν-ρολ.

Ο Καρμέλο Άντονι είχε 17 πόντους κι 8 ριμπάουντ με 6/14 σουτ, έχοντας ένας spot-up ρόλο αλλά και παίρνοντας μπάλες σε φάσεις απομόνωσης στο ποστ. Πρώτος σκόρερ των Θάντερ, όμως, ήταν ο Πολ Τζορτζ με 20 πόντους κι 8/17 σουτ, κάνοντας πολύ καλή δουλειά στο ξεμαρκάρισμα μακριά από την μπάλα.

Αν προσθέσει κανείς και τον σταθερά θετικό, Στίβεν Άνταμς (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ) αλλά και την απόδοση του παίκτη-“κλειδί”, Τζέρεμι Γκραντ (17 πόντοι), τότε γίνεται κατανοητή η κυριαρχία της Οκλαχόμα, σε συνδυασμό με την ασφυκτική άμυνά της. Οι Μπακς είχαν μονάχα 9/30 τρίποντα, υπέπεσαν σε 14 λάθη και ανανέωσαν μόλις 4 επιθέσεις.

Όσον αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο “Greek freak” ήταν το μόνο “λαμπρό” σημάδι των Μπακς στην αναμέτρηση. Σε μια βραδιά που φαινομενικά δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Γιάννης είχε 28 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής με 9/14 σουτ κι 8/9 βολές!

Οι Θάντερ έβαλαν ως ύψιστο στόχο να μπλοκάρουν στον Γιάννη την είσοδο στη ρακέτα, ώστε να μην έχει την ευκαιρία να διεισδύει και να σκοράρει ή να δημιουργεί. Το σχέδιο πέτυχε σε αρκετά μεγάλο βαθμό, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν πολύ physical άμυνα πάνω στον Γιάννη, ο οποίος, όμως, ευστόχησε σε αρκετά σουτ από μέση απόσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς συμπαίκτης του Γιάννη δεν έφθασε σε διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Μίντλετον και Βον να έχουν από 9 ενώ ο Έλληνας σταρ αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ στην αρχή.

Ένα σερί 16-0 στην πρώτη περίοδο έδωσε τον τόνο του αγώνα, με τους Θάντερ να παίρνουν το προβάδισμα σε μόνιμη βάση και να το επεκτείνουν μέχρι και τους 28 πόντους κατά τη διάρκεια του ματς.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 79-87 (vid)

Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα …