Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας φέτος”

“Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας φέτος”

H φετινή χρονιά δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ και ο Λίνος Χρυσικόπουλος αναφέρθηκε στην καλύτερη εικόνα που δείχνει η ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι. Ακόμη ο Έλληνας φόργουορντ σχολίασε την παρουσία των Μαργαρίτη και Κόνιαρη στην Εθνική ομάδα, την αποχώρηση του ηγέτη Λίλαρντ, ενώ τέλος ανέφερε πως έχουν αδικήσει τους ίδιους τους εαυτούς τους φέτος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παίκτης του “Δικεφάλου” στο “Libero 107.4” :

Για την εικόνα της ομάδας το Σάββατο με το Ρέθυμνο και τη νίκη με καλή εμφάνιση: “Θεωρώ ότι από το παιχνίδι με την Τενερίφη, η ομάδα δείχνει σημάδια βελτίωσης και συσπείρωσης. Παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Με τον Άρη, αν εξαιρέσουμε ένα δίλεπτο στην τελευταία περίοδο, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήμασταν πολύ καλοί. Με τη Νεπτούνας, παίζαμε σε μια δύσκολη έδρα, που οι περισσότερες ομάδες μέχρι τώρα, έχουν χάσει με μεγάλη διαφορά. Με ένα εύστοχο σουτ παραπάνω, ίσως να μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και τη νίκη. Στο Ρέθυμνο, παίξαμε καλά, ήμασταν διαβασμένοι καλύτερα από κάθε άλλη φορά και σε διάφορα σημεία του αγώνα, πήραμε λύσεις στην επίθεση από διαφορετικούς παίκτες”.

Για το αν ήταν θέμα ημέρας ή μεγαλύτερης συγκέντρωσης της ομάδας: “Σίγουρα η συγκέντρωση παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Στη διακοπή του Κυπέλλου, ήταν πολύ θετική, μας βοήθησε να δουλέψουμε μια εβδομάδα, σε πράγματα που δεν είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε με τους συνεχόμενους αγώνες. Αυτό, μας βοήθησε αρκετά στη συγκέντρωση μας”.

Για την αντίδραση της ομάδας μετά την απομάκρυνση του Ντίλαρντ: “Όταν φεύγει ο ηγέτης αυτής, γιατί καλώς ή κακώς, ήταν ο ηγέτης αυτής της ομάδας, κάποια άλλα παιδιά, πρέπει να βγουν μπροστά. Η ποιότητα του Ντίλαρντ είναι αδιαμφισβήτητη, οπότε έπρεπε να βγει παραπάνω από ένας παίκτης μπροστά, για να καλύψουμε το κενό του. Θεωρώ ότι το καταφέραμε και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο”.

Για τη δική του συνεισφορά σε αυτό το διάστημα και το διαφορετικό του ρόλο:”Τον τελευταίο καιρό απολαμβάνω την ύπαρξη μου μέσα στην ομάδα και το παιχνίδι. Μακάρι να συνεχίσω έτσι και ακόμα καλύτερα αν γίνεται”.

Για την προσθήκη του Γκος και τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα: “Σε καμία ομάδα δεν είναι ευχάριστο να λείπουν παίκτες. Σε πάει πίσω στα σχέδια σου. Αυτές οι δύο εβδομάδες που έχουμε το κενό, μόνο υπέρ μας θα δουλέψουν. Μην ξεχνάμε ότι καμία ομάδα δε χτίστηκε τον Νοέμβριο, ειδικά όταν είναι κατά 80% καινούργια. Θέλουμε κι εμείς λίγη πίστωση χρόνου. Θεωρώ ότι με τη δουλειά που κάνουμε και επειδή έχουμε καλούς παίκτες, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούμε και θα δικαιώσουμε και τον κόσμο, που δικαιολογημένα έχει περισσότερες απαιτήσεις φέτος”.

Για το αν η ομάδα έχει αδικήσει τον εαυτό της με τα αποτελέσματα μέχρι τώρα: “Ναι θεωρώ ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας, γιατί κάναμε κάποιες κακές ήττες. Και αυτές όμως μέσα στο πρόγραμμα είναι. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να κοιτάμε μπροστά”.

Για την παρουσία του Βαγγέλη Μαργαρίτη στην Εθνική ομάδα: “Είμαι πολύ περήφανος για τον Βαγγέλη. Είναι κάτι που πιστεύω ότι έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και χρόνια. Αν εξαιρέσουμε τους Έλληνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, πιστεύω ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο τεσσάρι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα”.

Για τον Αντώνη Κόνιαρη και την απόδοση του μέχρι τώρα: “Σίγουρα ο Αντώνης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ και θέλει να συζητάμε πάρα πολλή ώρα για αυτόν…”.

Για τη συνέχεια στον όμιλο του BCL: “Και πέρσι αν δεν κάνω λάθος είχαμε κάποιες εντός έδρας ήττες και καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Έχουμε δύο εντός έδρας παιχνίδια τώρα, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να τα πάρουμε και να ξαναμπούμε δυνατά για την πρόκριση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…