Κεντρική NBA Ασταμάτητο το “τρένο” των Σέλτικς! (vid)
NBA

Ασταμάτητο το “τρένο” των Σέλτικς! (vid)

jason tatum celtics 1

Ο Γκόρντον Χέιγουορντ δεν πρόκειται να αγωνιστεί φέτος. Ο Αλ Χόρφορντ είχε τεθεί νοκ-άουτ ενώ ο Κάιρι Έρβινγκ υπέστη διάσειση κι αποχώρησε στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης! Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι Μπόστον Σέλτικς βρίσκονταν πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, χάνοντας ακόμη και με 18 πόντους!

Κι όμως, οι “εφτάψυχοι” Σέλτικς απέδειξαν ότι διαθέτουν πάμπολλες λύσεις, επικρατώντας με 90-87 των Χόρνετς και φθάνοντας τις 11 συναπτές νίκες! Η υπέροχη και πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων υποχρέωσε τους αντιπάλους να σουτάρουν μόλις με 20% στην 4η περίοδο (4/20 σουτ), επιδιορθώνοντας την κακή επιθετική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Το ματς παίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο μισό γήπεδο, με τους Χόρνετς να “κλειδώνουν” τους Σέλτικς στην 1η περίοδο και να παίρνουν προβάδισμα 17 πόντων (26-9). Οι γηπεδούχοι ήταν σταθερά πίσω σε όλη τη διάρκεια του ματς αλλά ο διακόπτης γύρισε, με την “αρμάδα” του ιδιοφυή Μπραντ Στίβενς να ανεβάζει τον ρυθμό και να περνά “χειροπέδες” στους αντιπάλους.

Ο αγώνας έφθασε στην κόψη του ξυραφιού, με τον Μάρκους Μόρις να βάζει τους Σέλτικς μπροστά με 3 πόντους, 23” πριν από το τέλος. Ο Κέμπα Γουόκερ αστόχησε ενώ, στην τελευταία φάση, οι Χόρνετς δεν μπόρεσαν να εκδηλώσουν επίθεση.

Ο Τζέισον Τέιτουμ σκόραρε 16 πόντους με 6/12 σουτ, παίρνοντας προσπάθειες μετά από ντρίμπλα και μπαίνοντας προς το καλάθι. Ο Σέιν Λάρκιν ήταν η ευχάριστη έκπληξη με 16 πόντους κι ορισμένες άριστες εκτελέσεις ενώ ο Τέρι Ροζίερ έκατσε στο “πόστο” του Έρβινγκ με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…