Κεντρική NBA 10 σερί και συνεχίζουν οι “καυτοί” Σέλτικς (vid)
NBA

10 σερί και συνεχίζουν οι “καυτοί” Σέλτικς (vid)

kyrie irving lonzo ball

Παρά την απουσία του Αλ Χόρφορντ και τον τραυματισμό του Τζέισον Τέιτουμ στη 2η περίοδο, οι Μπόστον Σέλτικς μάζεψαν τις δυνάμεις τους κι επιβλήθηκαν με 107-96, φθάνοντας τις 10 σερί νίκες! Οι “κέλτες” εξακολουθούν να διατηρούν το κορυφαίο ρεκόρ στο NBA, έχοντας έναν απρόσμενο ήρωα για πρωταγωνιστή.

Ειδικότερα, ο Άρον Μπέινς μπήκε στα παπούτσια του Χόρφορντ και σκόραρε 21 πόντους με 8/12 σουτ ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ σε 22 λεπτά συμμετοχής. Ο Αυστραλός εκμεταλλεύτηκε όλα τα μις-ματς, ποστάροντας τους κοντύτερους και πιο αδύναμους αντιπάλους του. Τα τελειώματά του θύμιζαν παίκτη παλαιάς κοπής ενώ σκόραρε και με σουτ από μέση απόσταση.

Πολύ σημαντική ήταν, επίσης, κι η δουλειά του στον τομέα της τροφοδοσίας, καθώς έβγαινε ψηλά και διευκόλυνε την κυκλοφορία της μπάλας των Σέλτικς με συνεχείς hand-off πάσες στους συμπαίκτες του, όπως περίπου κι ο Χόρφορντ.

Τα highlights του Μπέινς

Ακόμη, ο Κάιρι Έρβινγκ είχε 19 πόντους με 7/21 σουτ, δίχως να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Μάρκους Μόρις ήταν εξαιρετικός, με 18 πόντους κι 7/15 σουτ, ο Τέρι Ροζίερ είχε ισχυρό impact από τον πάγκο (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ενώ οι Σέλτικς τα πήγαιναν πολύ καλά όσο βρίσκονταν οι Μπράουν, Σμαρτ και Τάις στο παρκέ, δείγμα της πολύπλευρης δυναμικής τους.

Οι Σέλτικς προηγήθηκαν με 33-16 στην 1η περίοδο ενώ προηγήθηκαν μέχρι και με 20 πόντους στη 2η περίοδο (48-28). Οι Λέικερς, όμως, δεν το έβαλαν κάτω, μειώνοντας ακόμη και στους 2 πόντους κατά τη διάρκεια του 3ου δωδεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο, όμως, είχαν μονάχα 5/18 σουτ, με αποτέλεσμα να μην φθάσουν σε σημείο να διεκδικήσουν τη νίκη.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…