Κεντρική NBA Ζορίστηκαν αλλά τα κατάφεραν οι Καβς (vids)

Ζορίστηκαν αλλά τα κατάφεραν οι Καβς (vids)

lebron james jaylen brown

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς αποδείχθηκαν δυνατοί στις clutch καταστάσεις και άντεξαν στην πίεση, νικώντας με 102-99 τους Μπόστον Σέλτικς στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν! Το παιχνίδι αυτό, όμως, παίχθηκε στη “σκιά” του σοκαριστικού τραυματισμού του Γκόρντον Χέιγουορντ, καθώς ο σταρ της Βοστόνης γύρισε με ανατριχιαστικό τρόπο τον αστράγαλό του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς φρόντισε να αποδείξει ποιος είναι ο “βασιλιάς”, έχοντας 29 πόντους, 16 ριμπάουντ και 9 ασίστ με 12/19 σουτ, σε 41 λεπτά συμμετοχής! Η ταχυδυναμική του στο τρανζίσιον, η μοναδική διορατικότητά του και η εκμετάλλευση κάθε μις-ματς, καθώς και οι απανωτές επιθέσεις στους δύο νεαρούς φόργουορντ που τον μάρκαραν (Μπράουν, Τέιτουμ) ήταν τα συστατικά της επιτυχίας, με τον Τζέιμς να πρωταγωνιστεί στις τελευταίες φάσεις του ματς.

Αρχικά, ο Τζέιμς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 99-98, 1’19” πριν από τέλος ενώ πάσαρε στον Κέβιν Λοβ στη γωνία, με τον δεύτερο να ευστοχεί σε τρίποντο για το 102-98! Μπορεί να αστόχησε στο σουτ που θα “πάγωνε” το ματς αλλά έπαιξε άριστη άμυνα στον Κάιρι Έρβινγκ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ωθώντας τον “Uncle Drew” στο να χάσει το σουτ της ισοφάρισης!

Ο Κέβιν Λοβ είχε 15 πόντους κι 11 ριμπάουντ, επιδεικνύοντας τα γνωστά πλεονεκτήματά του στην επίθεση αλλά και τα μειονεκτήματα στην άμυνα ενώ ο Ντέρικ Ρόουζ είχε ορισμένες πολύ δυναμικές στιγμές, τελειώνοντας το ματς με 14 πόντους, αν και θα χρειαστεί δουλειά στον τομέα της λήψης των αποφάσεων. Ακόμη, ο Ντουέιν Γουέιντ σημείωσε 8 πόντους στο ντεμπούτο του με την ομάδα του Οχάιο.

Τα highlights του Γουέιντ

Τα highights του Ρόουζ

Από την άλλη, ο Τζέιλεν Μπράουν μοίρασε χαμόγελα στα “πικραμένα” χείλη των οπαδών των Σέλτικς, σκοράροντας 25 πόντους με 11/23 σουτ και “μπαίνοντας” στα παπούτσια του Χέιγουορντ. Επίσης, ο Τζέισον Τείτουμ έδειξε περίσσιο θάρρος και αποφασιστικότητα στις κινήσεις του, με τον 19χρονο ρούκι να πετυχαίνει 14 πόντους και να μαζεύει 10 ριμπάουντ.

Όσον αφορά τον Κάιρι Έρβινγκ, ο “Uncle Drew” επέστρεψε στο “σπίτι” της πρώην ομάδας του, πετυχαίνοντας 22 πόντους και μοιράζοντας 10 ασίστ, με 8/17 σουτ. Ο 25χρονος σούπερ-σταρ αρχίζει και προσαρμόζεται στο σύστημα του Μπραντ Στίβενς, δίχως να εγκαταλείπει, φυσικά, την ικανότητά του στο ένας-εναντίον-ενός.

Τα highlights του Έρβινγκ

Παρά το αρχικό “μούδιασμα”, ελέω του σοκ με το συμβάν του Χέιγουορντ, οι Σέλτικς μάζευαν σταδιακά τη διαφορά και ξεπέρασαν τον σκόπελο της ατέρμονης αστοχίας και του -18 (61-43), φέρνοντας το ματς ανάποδα. Στο τέλος, όμως, η εμπειρία και η έδρα μέτρησαν πολύ, με τους Καβς να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις και να φθάνουν στη νίκη.

Αναλυτικά τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …