Κεντρική NBA Υπέροχοι Μάτζικ, κατατρόπωσαν τους Σπερς! (vids)
NBA

Υπέροχοι Μάτζικ, κατατρόπωσαν τους Σπερς! (vids)

jonathon simmons magic

Άνεμος αλλαγής δείχνει να πνέει στο Ορλάντο έπειτα από μια σειρά σεζόν, οι οποίες κατακλύζονταν από μέτριες παρουσίες, παίκτες-απογοητεύσεις και μπάσκετ αμφίβολης ποιότητας. Την προκειμένη στιγμή, όμως, οι Μάτζικ έχουν να λένε ότι “κάθονται” στην κορυφή της Ανατολής, “διαλύοντας” τους αήττητους -μέχρι πρότινος- Σαν Αντόνιο Σπερς!

Ειδικότερα, το Ορλάντο επικράτησε με 114-87 του Σαν Αντόνιο, ανεβάζοντας το ρεκόρ του στο 4-1! Οι Μάτζικ ανέβασαν τον ρυθμό του αγώνα, είχαν καταπληκτικές αποστάσεις στην επίθεση και απειλούσαν από κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου (56 πόντοι στη ρακέτα, 58 στην περιφέρεια), “καθαρίζοντας” την παρτίδα από το πρώτο ημίχρονο.

Οι “ασκοί του Αιόλου” άνοιξαν από την 1η περίοδο, με τους Μάτζικ να τρέχουν σερί 19-7 στα τελευταία 5 λεπτά, παίρνοντας το προβάδισμα με 32-18. Το περιφερειακό σουτ ήταν αποτελεσματικό, όπως και το πικ-εν-ρολ, η άμυνα ήταν τρομερά διαβασμένη κι ο γρήγορος ρυθμός δεν επέτρεπε στους πανούργους αλλά γερασμένους Σπερς να συμβαδίσουν.

Βασισμένοι στην ίδια συνταγή κι εκμεταλλευόμενοι τα 10 λάθη των Σπερς στο πρώτο ημίχρονο, οι Μάτζικ δεν έβγαζαν το πόδι από το “γκάζι”, με τη διαφορά να ξεφεύγει γρήγορα πάνω από τους 20 πόντους. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 61-34 ενώ η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 36 πόντους (88-52), καθώς οι Σπερς δεν επιχείρησαν να ξαναμπούν στο ματς.

Ο Εβάν Φουρνιέρ “εκτέλεσε” τους Σπερς με 22 πόντους και 10/12 σουτ (4/4 τρίποντα), ο Τζόναθον Σίμονς πλήγωσε την πρώην ομάδα του, ερχόμενος από τον πάγκο (17 πόντοι) ενώ οι Βούτσεβιτς και Γκόρντον έβαλαν το δικό τους “λιθαράκι”. Ειδική αναφορά αξίζει και στους Σέλβιν Μακ και Ντι Τζέι Όγκαστιν για την εξαιρετική δουλειά στον έλεγχο του ρυθμού και της οργάνωσης.

Από την άλλη, μονάχα ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ διατήρησε τη φόρμα του, έχοντας 24 πόντους κι 11 ριμπάουντ ενώ ο Πάου Γκασόλ κι ο Πάτι Μιλς ήταν οι έτεροι διψήφιοι σκόρερ (από 12 έκαστος).

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…