Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Ξεχνάμε τη Βενέτσια, κοιτάμε το Ρέθυμνο”

“Ξεχνάμε τη Βενέτσια, κοιτάμε το Ρέθυμνο”

ΑΕΚ

Ο σέντερ της ΑΕΚ, Δημήτρης Μαυροειδής, τόνισε -μέσω του μπλογκ του στον ΕΣΑΚΕ- πως η Ένωση οφείλει να ξεχάσει τη νίκη επί της Βενέτσια στην Ιταλία και να συγκεντρωθεί στην αναμέτρηση με το Ρέθυμνο Cretan Kings (21/10, 17:30) στο “Νίκος Γκάλης”, στο πλαίσιο της τρίτης “στροφής” της Stoiximan.gr Basket League.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο μπλογκ, που διατηρεί στον ΕΣΑΚΕ:

“Επιστρέφουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάμε τι κάναμε στην Ιταλία και προχωράμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε. Το Ρέθυμνο είναι πάντα μία επικίνδυνη ομάδα. Έχει άγνοια κινδύνου. Το έχουμε αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές, σε σύντομο χρονικό διάστημα φέτος. Βέβαια, το πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Το Ρέθυμνο θα είναι πιο πλήρες και πιο προσεκτικό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Είναι, έτσι ή αλλιώς, μία αθλητική ομάδα, που παίζει καλό μπάσκετ, έχει έφεση στο σουτ και χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση στην αντιμετώπισή της.

Δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση τη νίκη μας επί της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Στη Βενετία δείξαμε χαρακτήρα. Ανακτήσαμε την ψυχολογία μας. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να κερδίζεις εκτός έδρας μία ομάδα, που θα κάνει μεγάλες ζημιές, ειδικά στην Ιταλία και γενικά θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση.

Όμως, δεν έχουμε χρόνο να σκεφτόμαστε την Ευρώπη. Δεν πρέπει να αφήσουμε το Ρέθυμνο να πιστέψει ότι μπορεί να μας αμφισβητήσει μέσα στο “Νίκος Γκάλης”. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Αποδείχθηκε και στην Ιταλία πόσο καταλυτική είναι η παρουσία του, ιδίως όταν το ματς δυσκολεύει.

Θέλω να πιστεύω ότι το μυαλό όλων μας βρίσκεται στη θέση του. Ότι όλοι μας θα έχουμε 100% στραμμένη την προσοχή μας στο ματς. ‘Έχουμε ποιότητα ως ομάδα και την ικανότητα να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…