Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 81-63

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 81-63

zach auguste sergio rodriguez

Με τον Σέρχι Ροντρίγκεθ (25 πόντοι, 9 ασίστ) να δημιουργεί και να εκτελεί σε ιδανικό βαθμό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε σχετικά άνετα του Παναθηναϊκού με 81-63, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Από την άλλη, οι “πράσινοι” έπεσαν στο 1-2, με τις αμυντικές ατασθαλίες να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους και με τον Κάιλ Χάινς να “σαρώνει” (21 πόντοι).

Η ΤΣΣΚΑ εκμεταλλεύτηκε με το “καλημέρα” την απροσεξία του Παναθηναϊκού με την μπάλα, κάτι που οδήγησε σε εύκολους πόντους μέσω αιφνιδιασμών. Το αρχικό 11-1, όμως, μετατράπηκε άμεσα σε 11-11, χάρη στους 8 πόντους του Κρις Σίνγκλετον και τη βελτίωση της κυκλοφορίας της μπάλας, μέσω των καλύτερων αποστάσεων.

Τα άσχημα rotations στην άμυνα, τόσο στο πικ-εν-ρολ, όσο και στην αδύναμη πλευρά αλλά και η συνέχεια των λαθών έδωσαν την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να παράγει σκορ με άνεση, έχοντας ως κύριο εκφραστή τον Σέρχι Ροντρίγκεθ. Με 11 πόντους, 3 ασίστ και 3/3 τρίποντα αλλά και με τη βοήθεια του πληθωρικού Χάινς (10 πόντοι, 5/6 δίποντα), συνέβαλλαν τα μέγιστα, ώστε η 1η περίοδος να ολοκληρωθεί με σκορ 27-16.

Το ξεκίνημα της 2ης περιόδου δεν έδινε και πολλές “χαραμάδες” αισιοδοξίας, με τους “πράσινους” να συνεχίζουν την παθητική αντιμετώπιση της επιθετικής “αρμάδας” του Δημήτρη Ιτούδη. Το σκορ διαμορφώθηκε στο 34-17 μετά από 2 λεπτά στο 2ο δεκάλεπτο αλλά η εικόνα του ματς έμελλε να μεταβληθεί ελαφρώς.

Συγκεκριμένα, το ευέλικτο σχήμα του Τσάβι Πασκουάλ με 3 γκαρντ (Λεκαβίτσιους-Ντένμον-Ρίβερς) και η αθλητικότητα στο δίδυμο ψηλών (Γκάμπριελ-Όγκαστ) βοήθησαν τον Παναθηναϊκό, ώστε η διαφορά να μείνει σε λογικά επίπεδα. Η προστασία του καλαθιού βελτιώθηκε και το 39-21 μετατράπηκε σε 43-33, χάρη στο τρίποντο του Λοτζέσκι στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα είχαν και λίγο περισσότερο “σασπένς”, χάρη στην έντονη αψιμαχία και τις αποβολές με “ντισκαλιφιέ” των Νάντο Ντε Κολό και Τζέιμς Γκιστ!

Στην 3η περίοδο, ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τις δύο ομάδες να παράγουν ελάχιστα στο ανοικτό γήπεδο και να λειτουργούν μέσω του σετ παιχνιδιού. Η διαφορά κυμάνθηκε μεταξύ 10-12 πόντων σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να αλλάζουν συνεχώς στα μαρκαρίσματα και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει ευκαιρίες μέσω των πικ-εν-ρολ του Καλάθη.

Με διαδοχικά τρίποντα των Ρίβερς και Λοτζέσκι, το “τριφύλλι” “έσπασε” μετά από αρκετή ώρα το “φράγμα” της διψήφια διαφοράς, με την 3η περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 60-51. Από την άλλη, οι Ροντρίγκεθ και Χάινς εξακολουθούσαν να διατηρούν την ΤΣΣΚΑ σε θέση ισχύος.

Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο, το “άστρο” του Ροντρίγκεθ έμελλε να λάμψει με πολύ εμφατικό τρόπο, καθορίζοντας οριστικά την πορεία του ματς. Το 65-54 μετατράπηκε σε 76-57, με τον Ισπανό σταρ να δημιουργεί και να σκοράρει ακατάπαυστα, φθάνοντας τους 25 πόντους και τις 9 ασίστ!

Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει από αυτό το ματς την εμφάνιση του Όγκαστ, την επικράτηση στη “μάχη” των ριμπάουντ και τη θετική “χροιά” που έδωσαν οι Ρίβερς και Λεκαβίτσιους στην επίθεση.

Από την άλλη, οι “πράσινοι” πήραν κάτω από τη βάση στην άμυνα πίσω από τα σκριν, στο τρανζίσιον αλλά και μακριά από την μπάλα. Τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου (11) αποδείχθηκαν καθοριστικά ενώ, τα “νεκρά” διαστήματα της 1ης και της 4ης περιόδου αλλά και η έλλειψη πλουραλισμού στο σκοράρισμα είναι τομείς που θα πρέπει να αναβαθμιστούν.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 43-33, 60-51, 81-63
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
(Ιτούδης): Ντε Κολό 4, Φριντζόν 2, Βέστερμαν 5 (4 ασίστ) Ροντρίγκεθ 25 (9 ασίστ, 5/9 τρίποντα), Βοροντσέβιτς 2, Κλάιμπερν 7 (7 ριμπάουντ), Χίγκινς 9 (1), Κριάπα 2, Κουρμπάνοφ 2 (5 ριμπάουντ), Χάινς 21 (4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 9/10 σουτ), Χάντερ 2 (5 ριμπάουντ).

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ρίβερς 17 (3), Παππάς, Ντένμον, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 9 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκάμπριελ, Όγκαστ 8 (4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Λοτζέσκι 6 (2), Καλάθης 7 (4 ασίστ, 4 λάθη), Αντετοκούνμπο 6 (6 ριμπάουντ).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…