Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Το παιχνίδι μου έχει ωριμάσει”

“Το παιχνίδι μου έχει ωριμάσει”

pierre jackson maccabi

Ο Πιερ Τζάκσον, που αποτέλεσε το το “Α” και το “Ω” (27 πόντοι, 9 ασίστ) της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπάμπεργκ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- πως έχει ωριμάσει στο παιχνίδι του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Tι του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας: “Το όλο κλίμα! Δεν είχαμε παίξει ξανά σε κλίμα ανάλογο με αυτό που συναντήσαμε. Οι φίλαθλοι της Μπάμπεργκ έκαναν πολύ θόρυβο. Και η ομάδα είναι πραγματικά πολύ καλή”.

Για τη δική του απόδοση: “Χρειαζόμασταν πόντους στο τέλος και εγώ έβαλα τον εαυτό μου στο ματς, η ομάδα με έβαλε στο ματς και έτσι κάναμε τη δουλειά. Απλά ήμουν πιο επιθετικός. Προφανώς και ήθελα να βάλω στο παιχνίδι όλους τους συμπαίκτες μου και εκείνοι με τη σειρά τους με βοήθησαν πολύ να βρω τα σουτ που ήθελα.

Τα εύσημα πρέπει να πάνε και στο προπονητικό τιμ. Επίσης, ο Νόρις είναι παίκτης ΝΒΑ, έχουμε εμπειρία, οπότε το να βρισκόμαστε μαζί στο παρκέ είναι καλό. Η σεζόν είναι μεγάλη και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει”.

Για τη χημεία του με τον Άλεξ Τάιους: “Ο Αλεξ κάνει φοβερά σκριν. Όσο περισσότερο μου δίνει χώρο, τόσο περισσότερο βρίσκει και εκείνος. Τον παρακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια και ξέρω πολύ καλά τι μπορεί να κάνει. Θέλει τη μπάλα ψηλά και ψηλά θα την έχει!”.

Για την προσπάθεια του Σπάχια να τον αποκτήσει στη Μακάμπι: “Έχουμε κάποιους κοινούς φίλους. Είχε έρθει στο Λας Βέγκας, μιλήσαμε και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα και κομπλιμέντο να με θέλουν στο ρόστερ τους στην προσπάθεια της Μακάμπι να επιστρέψει στις νίκες σε μόνιμη βάση”.

Για το πόσο σημασία έχει για τους οπαδούς το ξεκίνημα της σεζόν με νίκη: “Μεγάλη. Οι φίλοι της Μακάμπι επικοινωνούν στα social media και εγώ θέλω να κρατήσω ψηλά το πνεύμα τους και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια”.

Για το nickname “PAPPYGAWD”, που χρησιμοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Μεγάλη ιστορία. Ο παππούς του πάστορα στο πανεπιστήμιο του Baylor ονομαζόταν Πάπι Τζακ. Με είδε πώς ενεργούσα τα δύο χρόνια που έμεινα εκεί, το πόσο πρόσεχα τους άλλους, την οικογένειά μου και μου είπε ότι του θύμιζα τον παππού του. Και έτσι, έμεινε!”.

Για το “Young Jack”, που είχε πριν: “Ναι, ήμουν ο “Young Jack”. Βγήκε όταν προσπαθούσα να βρω όνομα στο Instagram αφού το Pappy Jack ήταν πιασμένο. Δεν ήθελα να βάλω το G-O-D γιατί δεν νιώθω έτσι με αποτέλεσμα να βάλω το GWAD και είδα ότι άρεσε σε όλους”.

Για την εμπειρία που είχε στην Ευρωλίγκα από τη Φενέρμπαχτσε: “Τότε δεν ήξερα το στυλ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πλέον βρίσκομαι στην Ευρώπη τέσσερα χρόνια και το παιχνίδι μου έχει ωριμάσει. Η Φενέρ είναι ένα εξαιρετικό κλαμπ και με βοήθησε πολύ. Όπως και το να παίξω στην Κροατία ήταν μια εμπειρία για μένα. Αν με εμπιστευτεί ο προπονητής θα τα πάω καλά. Ελπίζω να διατηρηθεί αυτή η εμπιστοσύνη και στο τέλος να έχουμε πετύχει τους στόχους μου”.

Για τη ζωή στο Τελ Αβίβ: “Το νιώθω σαν το σπίτι μου. Ο κόσμος είναι φιλικός και ο καιρός υπέροχος. Όσο κερδίζουμε όλοι θα είναι φιλικοί. Έχω την ευκαιρία να φέρω την οικογένεια στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Θα είναι μια υπέροχη χρονιά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…