Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος Το μήνυμα της “κυανέρυθρης” ΚΑΕ

Το μήνυμα της “κυανέρυθρης” ΚΑΕ

Η ΚΑΕ Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση απευθυνόμενη στον κόσμο της ομάδας, από τον οποίο ζητά τη στήριξή του, προκειμένου να καθιερωθεί η ομάδα εκεί όπου ανήκει, ήτοι στα “μεγάλα σαλόνια” του ελληνικού μπάσκετ. Παράλληλα, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τον Γιώργο Καλαφατάκη, τον οποίο αντικατέστησε ο Βαγγέλης Ζιάγκος στον πάγκο του “Ιστορικού”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η δημιουργία της ΚΑΕ Πανιώνιος ολοκληρώθηκε την 26η Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Η διοικούσα επιτροπή της ομάδας μπάσκετ προχώρησε με σταθερά κι ουσιαστικά βήματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, φτάνοντας στην εξασφάλιση της αδειοδότησης και συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα της Α1. Αυτός ήταν ο πρώτος μεγάλος στόχος της επιστροφής του Πανιωνίου στην Α1 κατηγορία.

Επιτεύχθηκε με απόλυτη νομιμότητα, συνέπεια κι επιμονή, μέχρι να διαψευσθεί κι ο τελευταίος αμφισβητίας αυτής της προσπάθειας, εκτός της Πανιώνιας οικογένειας. Στη χάραξη αυτής της πορείας, εμπιστευθήκαμε τον προπονητή, κ. Γιώργο Καλαφατάκη, ώστε να δημιουργούσε εκ θεμελίων τη νέα ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου.

Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά, γιατί σε μία περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, εσωτερικών τριγμών και δισταγμών, οριοθέτησε την ομάδα πάνω από το “εγώ” του κι ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να μπει στο γήπεδο στις 28 Αυγούστου 2017 κι άρχισε προπονήσεις με όποιους παίκτες ήταν διαθέσιμοι στη συγκεκριμένη χρονική φάση, ενώ ακόμα βρισκόμασταν στην αρχή της προσπάθειας για την τελική αδειοδότηση της ΚΑΕ Πανιώνιος.

Η σύντομη παρουσία του στον πάγκο του Πανιωνίου οφείλεται σ’ έναν συνδυασμό αγωνιστικών κι εξωαγωνιστικών θεμάτων, με ευθύνες που δεν μπορούν να αποδοθούν προσωπικά σε κανέναν. Στα ομαδικά αθλήματα, όμως, η θέση του προπονητή είναι αυτή που αποτελεί την εύκολη λύση για αλλαγές. Η απόφασή μας θα αποδειχτεί πολύ σύντομα, αν ήταν σωστή κι αποφασίσθηκε με μοναδικό γνώμονα την άμεση αγωνιστική βελτίωση που είχε ανάγκη η ομάδα.

Εκτιμούμε στο δείγμα των δύο τελευταίων αγώνων ότι η επιλογή του νέου προπονητή, κ. Βαγγέλη Ζιάγκου, δίνει την αγωνιστική ταυτότητα που έλειπε στην ομάδα μας. Παιχνίδι με παιχνίδι ο Πανιώνιος δείχνει την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα, δημιουργώντας ένα νέο, ανταγωνιστικό σύνολο.

Τέσσερα ατυχή αποτελέσματα και δύο δύσκολα παιχνίδια, που ακολουθούν, δεν μας απογοητεύουν. Αντίθετα, με πείσμα και πίστη στον τελικό στόχο, διοίκηση, προπονητές και παίκτες ξεπερνάμε τις δυσκολίες, στοχεύουμε ψηλά και σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Προχωρούμε ήδη σε υπέρβαση των οικονομικών δεδομένων μας, για να υλοποιήσουμε τις αναγκαίες προσθήκες ποιοτικών παικτών, που θα είναι ικανοί να μας προσφέρουν την ειδοποιό διαφορά στην προσπάθειά μας. Σ’ αυτή τη συνεχή προσπάθεια που θα ολοκληρωθεί μόνο όταν ο Πανιώνιος καθιερωθεί στην Α1 κατηγορία, καλούμε τους φίλους της ομάδας μας να συμπαρασταθούν.

Με ήθος κι αξιοπρέπεια, σεβασμό στην ιστορία μας, θα κερδίσουμε όλοι μαζί την καταξίωση της ομάδας, εντός κι εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Στηρίξτε το παρόν και το μέλλον του Πανιωνίου, δίνοντας δύναμη στην ομάδα μας. Πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε την πίστη του προπονητή μας και των αθλητών μας για το άμεσο μέλλον. Η διοίκηση πράττει και θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον της. Τα οικονομικά δεδομένα στο μπάσκετ δεν επιτρέπουν τις μεγάλες υπερβάσεις, αλλά μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι.

Παράλληλα, με την προσπάθεια αλλαγής αγωνιστικής εικόνας της ανδρικής ομάδας, ανακοινώσαμε τη δημιουργία του προγράμματος “BASKETBALL TRAINING YOUTH PROGRAMME“, θέλοντας να δώσουμε επικαιροποίηση στο όραμα του ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΡΙΚΑ, για τη μέγιστη σημασία της προετοιμασίας δικών μας παικτών.

Πάγια και διαχρονική αρχή του Πανιωνίου είναι το μπάσκετ να αποτελεί διαδικασία παιδαγωγικής κι αθλητικής ανάπτυξης παιδιών, με τρανότερο παράδειγμα τις ακαδημίες του συλλόγου. Συνεχίστε να αγοράζετε μαζικά τα εισιτήρια διαρκείας. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό αποτελεί τη νέα αρχή ύστερα από τα δύο κεκλεισμένων θυρών παιχνίδια.

Καθημερινά αγωνιζόμαστε με πείσμα και πίστη. Στηριζόμαστε στον κόσμο του Πανιωνίου, που απέδειξε ΚΑΙ στη σύσταση της ΚΑΕ ότι θέλει και μπορεί να είναι διαχρονικά ο μεγαλύτερος πυλώνας στήριξης για την επανακαθιέρωση της ομάδας στη θέση που της αξίζει να έχει.

Θα δικαιωθούμε κι είμαστε σίγουροι γι’ αυτό. Ελάτε μαζί μας στο δύσκολο αυτό ταξίδι μας. Ελάτε να μεταδώσουμε την υγεία, που εκπέμπει ο Πανιώνιος στο ελληνικό μπάσκετ. Όσοι δεν σέβονται την ιστορία μας και τον ιδρώτα μας στους αγωνιστικούς χώρους, θα μας βρουν απέναντί τους.

Να ξέρουν ότι έχουν “γνώσιν οι φύλακες“. Εμείς, ενωμένοι και δυνατοί, θα βγούμε νικητές και σ’ αυτόν τον αγώνα. Σύντομα θα έρθουν τα καλύτερα. Υπάρχει πυξίδα, προορισμός κι όραμα.
ΚΑΕ Πανιώνιος“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Τρίτο κρούσμα στον Παναθηναϊκό

Άσχημα είναι τα πράγματα στον Παναθηναϊκό, καθώς μετά τα νέα τεστ κορωνοϊού που έγιναν σε …