Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Το καλύτερο ημίχρονό μας φέτος”

“Το καλύτερο ημίχρονό μας φέτος”

Σφαιρόπουλος

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν… “σίφουνας” από το “Nick Galis Hall”, καθότι “διέλυσε” τον Άρη για την τέταρτη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων”, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε πως το πρώτο ημίχρονο των Πειραιωτών (προηγήθηκαν 24-45, με επιμέρους σκορ 10-23 στο β’ δεκάλεπτο) ήταν το καλύτερο της ομάδας την τρέχουσα σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

“Σήμερα (29/10) κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πιστεύω πώς από την αρχή ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, εφαρμόσαμε αυτά που είχαμε πει για το παιχνίδι, ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά, δεν αφήσαμε τον Άρη να τρέξει στο γήπεδο του, όπου είναι πολύ σημαντικό το transition παιχνίδι.

Στην επίθεση είχαμε καλές συνεργασίες και ειδικά στη δεύτερη περίοδο κάναμε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο, αναγκάσαμε τον αντίπαλο να σκοράρει μόνο 10 πόντους. Εμείς είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, βάλαμε κάποια σουτ, βάλαμε κάποια καλάθια μέσα στη ρακέτα, αλλά και στο ανοιχτό γήπεδο.

Νομίζω ότι η διαφορά των περίπου 20 πόντων ήταν ένα σημαντικό προβάδισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτούς τους πρώτους 45 πόντους που βάλαμε στο ημίχρονο δεν είχαμε κανέναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων κι αυτό δείχνει τον πλουραλισμό και την πολυφωνία που είχαμε ως ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο περιμέναμε την αντίδραση του Άρη, αυτή ήρθε, ο Άρης μείωσε, εμείς μπήκαμε πιο νωθροί, χάσαμε κάποιες μάχες στην άμυνα, στην επίθεση δεν κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, όμως σταδιακά βρήκαμε και πάλι το ρυθμό μας. Παίξαμε καλύτερη άμυνα, σταματήσαμε κάποια εύκολα καλάθια που δεχόμασταν και στην τέταρτη περίοδο πήραμε και πάλι μία διαφορά.

Νομίζω πως βάσει της εικόνας του παιχνιδιού αξίζαμε τη νίκη, γιατί ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και σε γενικές γραμμές ελέγξαμε το ρυθμό του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκειά του, εκτός από κάποια διαστήματα. Καλή συνέχεια στον Άρη και στον κόουτς Γιαννάκη”.

Για το αν το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο φετινό Ολυμπιακού: “Ήταν ένα ποιοτικό πρώτο ημίχρονο, που είχαμε πολύ καλό διάβασμα, είδαμε τα mismatch, στην επίθεση διαβάσαμε καλά το παιχνίδι, στην άμυνα ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, δεν αφήσαμε πολλά περιθώρια στον Άρη, ανάλογα με τον παίκτη μαρκάραμε σωστά και νομίζω πως όντως ήταν ένα από τα καλύτερά μας ημίχρονα”.

Για την ευστοχία του Ολυμπιακού στα τρίποντα: “Είναι θέμα ποιότητας, το 28% που είχαμε στην Ευρώπη δεν ήταν φυσικό, ούτε και το 50% που είχαμε σήμερα, είναι κάπου ενδιάμεσα. Υπάρχουν μέρες που έχεις καλό ποσοστό, έχουμε καλούς σουτέρ και είναι θέμα χρόνου να βρούμε τα πατήματά μας για να σουτάρουμε καλύτερα. Όντως, τα ποσοστά μας δεν ήταν καλά, το σημερινό 50% είναι μεγάλο ποσοστό, συμβαίνει όμως στο μπάσκετ να υπάρχουν τέτοια ποσοστά, όπως και το αντίθετο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Το πιο σημαντικό για μας είναι το μομέντουμ»

Για το μομέντουμ στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός…