Κεντρική NBA Το απίθανο σύστημα του Πόποβιτς στην τελευταία φάση (vid)
NBA

Το απίθανο σύστημα του Πόποβιτς στην τελευταία φάση (vid)

gregg popovich spurs

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι ένας τρομερά οξυδερκής και δημιουργικός κόουτς, με τις σχέσεις που καλλιεργεί με τους παίκτες αλλά και με τις καταπληκτικές τακτικές του να τον τοποθετούν στην κορυφή της “πυραμίδας” των προπονητών. Στο χθεσινό ματς εναντίον των Πέισερς, ο “Pop” σκάρωσε άλλο ένα εξαιρετικό σύστημα, έστω κι αν η κατάληξη δεν ήταν η επιθυμητή.

Ειδικότερα, οι Σπερς βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 97-94, 3.4” πριν από τη λήξη. Το τρίποντο ήταν επιτακτική ανάγκη, με τα “σπιρούνια” να επαναφέρουν από το πλάι. Ο Πάτι Μιλς αστόχησε στο ελεύθερο σουτ αλλά η διαδικασία ήταν όλα τα λεφτά.

Αρχικά, ο Κάιλ Άντερσον βγήκε ψηλά για να πάρει την μπάλα, με τον Πάτι Μιλς να κινείται από την κορυφή στη δεξιά πλευρά. Ο Μάνου Τζινόμπιλι, ο οποίος έκανε την επαναφορά, κινήθηκε προς το δεξιό “φτερό” και τότε, ο Μιλς έτρεξε προς τα αριστερά.

Εκεί, όμως, δεν θα ήταν αβοήθητος. Ο Πάου Γκασόλ κι ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ τον περίμεναν, ώστε να του θέσουν ένα elevator σκριν. Ο παίκτης που μάρκαρε τον Μιλς ήταν σχεδόν αδύνατον να περάσει ανάμεσα από τις “πόρτες” του “ανελκυστήρα” κι έτσι, ο Αυστραλός έμεινε ελεύθερος. Το τρίποντο, ωστόσο, δεν είχε την ευτυχή κατάληξη.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…