Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Θέλω να δουλέψω με τον Πόποβιτς, αλλά τώρα σκέφτομαι τον Ολυμπιακό”

“Θέλω να δουλέψω με τον Πόποβιτς, αλλά τώρα σκέφτομαι τον Ολυμπιακό”

milutinov 1

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έδωσε το παρών στην εκπομπή “Pick n’ Roll” της COSMOTE TV και παραχώρησε συνέντευξη όπου μίλησε για τις πρώτες δύσκολες στιγμές του στον Ολυμπιακό, για τις φετινές εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στον Γκρεγκ Πόποβιτς και τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σέρβου σέντερ:

Το πώς είχε καταλήξει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2015: “Δεν ήταν ξαφνικό. Μετά από τρία χρόνια στην Παρτιζάν, ήθελα μία πρόκληση και ένα βήμα παραπάνω. Σε συζήτηση με ανθρώπους που είχαν παίξει εδώ, έμαθα ότι υπάρχει εξαιρετική οργάνωση και πως είναι το σωστό μέρος για την πρόοδο ενός νέου παίκτη”.

Το αν ο Έτορε Μεσίνα τον πρότεινε σε ανθρώπους του Ολυμπιακού, εκδηλώνοντας την επιθυμία των Σπερς να ωριμάσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον: “Ειλικρινά, δεν είχα μιλήσει με τον Μεσίνα για να έρθω. Άκουσα συμβουλές από ανθρώπους του Σαν Αντόνιο. Ήταν σημαντική η συμβολή τους, όπως και παικτών που μου είπαν ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα καλό περιβάλλον για μένα”.

Το αν αισθάνεται ως μικρός Τιμ Ντάνκαν, γιατί ξεκίνησε κι αυτός από την κολύμβηση: “Είναι δύσκολο ακόμη και να πλησιάσεις τον Ντάνκαν. Προσπαθώ τουλάχιστον να φτάσω έστω και λίγο κοντά του. Πράγματι, ασχολήθηκα κι εγώ με το κολύμπι. Μία φορά στην προπόνηση, έπεσα στην πισίνα, χτύπησα στο πρόσωπο και σταμάτησα να ασχολούμαι με την κολύμβηση. Μετά από λίγο πήγα στο μπάσκετ. Το μπάσκετ έχει περισσότερο ενδιαφέρον και είναι ένα από τα ωραιότερα αθλήματα που υπάρχουν”.

Την ευκαιρία που πήρε στην Παρτιζάν, όταν έφυγαν οι Λοβέρν-Μούσλι: “Ξεκίνησα στο Νόβι Σαντ ως νέος και μετά πήγα στη Χέμοφαρμ. Έκατσα εκεί δύο χρόνια και πήγα στην Παρτιζάν. Οπωσδήποτε, όταν έφυγαν οι Λοβέρν και Μούσλι, άνοιξε δρόμος και ο Βουγιόσεβιτς μου έδωσε μεγάλη ευκαιρία. Τον ευγνωμονώ και θα το κάνω μέχρι το τέλος της ζωής μου, γιατί αν δεν ήταν εκείνος δεν θα είχα βρει τέτοια ευκαιρία”.

Το γεγονός πως μίλησε άσχημα για εκείνον ο Βουγιόσεβιτς: “Είναι μία ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ήταν πολύ σημαντικός για μένα και δεν μπορώ να πω τίποτα κακό. Θα είναι πάντα μέρος της πορείας μου στο μπάσκετ”.

Την περίοδο προσαρμογής στο ξεκίνημα: “Έφυγα από τη χώρα μου, αλλά σιγά σιγά προσαρμόστηκα και ήταν όλο και καλύτερα. Τώρα νιώθω πραγματικά σαν στο σπίτι μου. Μοιάζουμε πολύ σαν λαοί οι Έλληνες με τους Σέρβους και αυτό βοηθά”.

Το ότι το πρώτο διάστημα ήταν δύσκολο: “Ναι, ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστώ στο περιβάλλον. Θυμάμαι κάτι που μου έμαθε ο Βουγιόσεβιτς. Αυτό που δεν σε σκοτώνει, σε δυναμώνει. Αυτό με δυνάμωσε και τώρα αισθάνομαι πολύ καλά”.

Τον Βλάντε Ντίβατς: “Όταν ξεκινούσα το μπάσκετ, ο Ντίβατς ήταν το ίνδαλμά μου. Έβλεπα όλα τα ματς του Σακραμέντο και έχει σημαδέψει τη ζωή μου. Ξυπνούσα για να βλέπω τους αγώνες και είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών”.

Το αν έχει δει τον Κάιλ Ουίλτζερ να αγωνίζεται: “Δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν παρακολουθώ πολύ το κολεγιακό πρωτάθλημα. Όπως είδα στο βίντεο, είναι πολύ καλός στην επίθεση και θα δούμε με τον χρόνο πώς θα παίξει στην επίθεση”.

Το πού αποδίδει τη βελτίωσή του: “Νομίζω ότι πρώτα απ’ όλα είναι η εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών μου. Έπαιξε μεγάλο ρόλο για να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ίσως και να ωρίμασα, να έμαθα περισσότερα. Είχα ευκαιρίες να διδαχθώ πολλά από τους συμπαίκτες μου. Υιοθετούσα τις συμβουλές και προσπαθώ να γίνομαι συνέχεια καλύτερος. Νομίζω πως έχω δουλέψει πολύ στη διάρκεια του καλοκαιριού. Είχα αρκετό χρόνο να δουλέψω πάνω στον εαυτό μου και προσπάθησα να βελτιώσω το παιχνίδι μου συνολικά”.

Το ότι ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό: “Είναι η εμπιστοσύνη από την πλευρά της ομάδας και εγώ είμαι ευγνώμων. Θα προσπαθήσω να τους το ανταποδώσω με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο”.

Το ότι συνεχίζουν να υπάρχουν οι ψηλοί-“δεινόσαυροι”: “Νομίζω πως πάντα θα είναι απαραίτητοι οι ψηλοί παίκτες στο μπάσκετ. Δεν είναι όμως μόνο το ύψος. Πρέπει να υπάρχει και μπασκετικό IQ”.

Το αν ανυπομονεί να δουλέψει με τον Γκρεγκ Πόποβιτς: “Σίγουρα. Θα ήθελα μία μέρα να δουλέψω μαζί του, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου και στο να την βοηθήσω. Δεν σκέφτομαι το μέλλον μου αυτή τη στιγμή. Τον είχα συναντήσει πρόπερσι το καλοκαίρι και είχα μιλήσει μαζί του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…