Κεντρική NBA Τα στατιστικά “θαύματα” του Γιάννη (pics)

Τα στατιστικά “θαύματα” του Γιάννη (pics)

giannis antetokounmpo bucks 3

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του κατά τα 3 πρώτα παιχνίδια της φετινής σεζόν, με τις επιδόσεις του να αποκτούν ιστορικές προεκτάσεις. Η χθεσινή εμφάνιση εναντίον των Μπλέιζερς αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα, με τον “Greek freak” να σημειώνει θαυμαστούς αριθμούς!

Ειδικότερα, ο Γιάννης έχει σκοράρει 115 πόντους στα 3 πρώτα ματς της σεζόν, κάτι που αποτελεί τη 2η κορυφαία επίδοση στην ιστορία των Μπακς! Στην κορυφή βρίσκεται ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ με 117 πόντους τη σεζόν 1972-73.

Ακόμη, ο Αντετοκούνμπο έχει σκοράρει 30άρες και στις 3 αναμετρήσεις, με τον sharpshooter, Ρέι Άλεν να είναι ο τελευταίος παίκτης των “ελαφιών” που κατορθώνει κάτι τέτοιο, τη σεζόν 2001-02.

Κατά μέσο όρο, ο Γιάννης έχει 38.3 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ της λίγκας, με 67.2% στα σουτ εντός πεδιάς, εκτελώντας 22.3 σουτ ανά αγώνα! Ακόμη, έχει 9.7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2.6 κλεψίματα σε κάθε παιχνίδι, με την πλειοψηφία του κόσμου να τον συμπεριλαμβάνει ήδη στην κουβέντα για τον MVP της κανονικής περιόδου.

Τέλος, η αποτελεσματικότητά του διαφαίνεται και στους παρακάτω αριθμούς. Ειδικότερα, ο Γιάννης έχει 23/27 σουτ σε καταστάσεις μισού γηπέδου μέχρι στιγμής (εξαιρώντας τα ποσταρίσματα), πετυχαίνοντας 1,741 πόντους ανά κατοχή. Η επίδοση αυτή τον καθιστά καλύτερο από το 96% των παικτών του NBA σε αυτή την κατηγορία!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …