Κεντρική NBA Σπουδαίοι Γκρίζλις, 2η ήττα για τους Γουόριορς (vids)
NBA

Σπουδαίοι Γκρίζλις, 2η ήττα για τους Γουόριορς (vids)

marc gasol memphis

Χάρη στην εξαιρετική τους απόδοση στην 3η περίοδο, όπου και έχτισαν το προβάδισμά τους, οι Μέμφις Γκρίζλις επικράτησαν με 111-101 των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ξεκινώντας με “2 στα 2” τη σεζόν! Στον αντίποδα, οι “dubs” έχουν ρεκόρ 1-2, συνεχίζοντας να αντιμετωπίζουν προβλήματα απέναντι στις “σκληροτράχηλες” αρκούδες!

Ειδικότερα, οι Γουόριορς έχουν ρεκόρ 10-13 απέναντι στο Μέμφις από τη σεζόν 2011-12 κι έπειτα ενώ, οι Γκρίζλις ήταν η μοναδική ομάδα την περσινή σεζόν, μαζί με τους Σπερς, που τους έριξαν στο “καναβάτσο” εις διπλούν.

Ο Μαρκ Γκασόλ ήταν ο απόλυτος “άρχοντας” του ματς, με 34 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες, σκοράροντας 16/17 βολές! Ο Ισπανός σταρ ήταν σημείο αναφοράς στο χαμηλό και το μεσαίο ποστ, με δυναμικές κινήσεις και “φινετσάτα” fade-away ενώ, πέτυχε και 2/4 τρίποντα. Το μπασκετικό IQ και ο τρόπος που έμπαινε στο καλάθι του επέτρεπαν να κερδίζει συνεχώς φάουλ, με ολόκληρη την επίθεση των Γκρίζλις να βασίζεται πάνω του.

Το Μέμφις δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα από τα τέλη της 1η περιόδου κι έπειτα αλλά η 3η περίοδος ήταν το χρονικό σημείο που άλλαξαν όλα. Οι Γκρίζλις “έτρεξαν” επιμέρους σερί 32-20, παίρνοντας προβάδισμα 19 πόντων και υποχρεώνοντας το Γκόλντεν Στέιτ σε μόλις 6/22 σουτ!

Οι εκνευρισμένοι Γουόριορς είχαν σε απίθανη μέρα τον Στεφ Κάρι (37 πόντοι, 6/11 τρίποντα, 13/13 βολές) αλλά και τον Κέβιν Ντουράντ (29 πόντοι, 13 ριμπάουντ) αλλά η δημιουργικότητά τους περιορίστηκε στις 20 ασίστ ενώ, σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες “πνίγηκαν” στη σκληρή άμυνα των γηπεδούχων.

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…