Κεντρική ΓΣΛ Φάρος Σκουρτόπουλος: “Παραμονή και λίγο παραπάνω”

Σκουρτόπουλος: “Παραμονή και λίγο παραπάνω”

skourtopoulos

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τεχνικό τιμ και αθλητές του Γυμναστικού Λάρισας – Φάρος σήμερα, Τετάρτη, στο Palladium, με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος το Σάββατο, όπου όλοι ξεκαθάρισαν πως στόχο αποτελεί η παραμονή και αν αυτή έρθει σύντομα, τότε θα γίνει προσπάθεια και για ένα παραπάνω βήμα.

Θανάσης Σκουρτόπουλος (προπονητής): “Σας καλωσορίζουμε στην παρουσίαση της ομάδας μας. Είναι μια καινούργια προσπάθεια που ξεκίνησε με φιλοδοξία και μεγάλη όρεξη για δουλειά. Μέσα από τη δουλειά αυτή είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις, θα κερδίσουμε τον κόσμο και θα φτιάξουμε μια πολύ καλή κατάσταση σε ότι αφορά το μπάσκετ στην πόλη της Λάρισας, μετά από αρκετά χρόνια που επιστρέφει στην Α1.

Έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό γκρουπ από Έλληνες παίκτες, έμπειρους και ταλαντούχους και από Αμερικάνους όπου πάλι έχουμε 2-3 παιδιά με εμπειρία και κάποια νέα παιδιά που μέσα από την ομάδα μας ψάχνουν να βρουν την ευκαιρία της καθιέρωσης στην ελληνική λίγκα και γενικότερα στην καριέρα τους. Υπάρχει ο διεθνής Ολλανδός ο Σάφτενααρ με πολλές εμπειρίες και από το ελληνικό πρωτάθλημα και συμμετοχές στην εθνική ομάδα στα τελευταία πανευρωπαϊκά, οπότε θεωρούμε για το διάστημα που λειτούργησε η ομάδα στο να οργανωθεί διοικητικά, αγωνιστικά και σε όλα τα κομμάτια, έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά, και θέλουμε αυτό να το δείξουμε μέσα από τα αγωνιστικά αποτελέσματα, αλλά και την παρουσία της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στο Κύπελλο έχουμε ξεκινήσει καλά, σήμερα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για εμάς απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι το πιο δυνατό τεστ και έτσι το αντιμετωπίζουμε. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο αξιόπιστοι και μαχητικοί γίνεται, κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στη συνέχεια μέσα από αυτό το ματς να προετοιμαστούμε για την πρεμιέρα με τον Πανιώνιο και πάλι στην έδρα μας το Σάββατο. Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς”.

Για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας: “Μέχρι τώρα είχαμε καλά αποτελέσματα στο Κύπελλο, αλλά ο βαθμός ετοιμότητας δεν είναι ακόμη τόσο μεγάλος όσο θα θέλαμε γιατί είχαμε προσθήκες τελευταίας στιγμής αλλά και πολλούς τραυματισμούς. Παρόλα αυτά είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και μέχρι το Σάββατο ακόμη καλύτερα. Μας λείπουν οι προπονήσεις, όχι τίποτα άλλο, δηλαδή δεν έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις όλοι μαζί για να δέσει η ομάδα. Όμως δημιουργήσαμε πολύ καλό κλίμα και η δουλειά γίνεται πολύ καλά”.

Για τον στόχο της ομάδας: “Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία και αν αυτό επιτευχθεί γρήγορα και σταθερά με κάποια καλά αποτελέσματα στον πρώτο γύρο μπορούμε να κοιτάξουμε και λίγο παραπάνω, αλλά σε πρώτη φάση στόχος είναι η παραμονή ώστε η ομάδα να εδραιωθεί και να έχει μέλλον και στη συνέχεια”.

Για τις διαφορές που έχουν οι ομάδες σε σχέση με πέρυσι: “Τα τελευταία 3-4 χρόνια που υπάρχουν προβλήματα και στο μπάσκετ όπως και σε όλη τη χώρα, οι ομάδες έχουν αλλάξει προσανατολισμό, κοιτάνε να φτιάξουνε ένα μείγμα στο ρόστερ που να έχει πολλά νέα παιδιά, πολλά ρούκις από την Αμερική και αυτό δημιουργεί κάποια ερωτηματικά γιατί δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως θα ανταποκριθούν. Το οικονομικό κομμάτι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και για να βγει μια αξιόπιστη ομάδα πρέπει να κάνεις τέτοια βήματα. Είναι σημαντικό το ποιοι διαθέτουν Έλληνες παίκτες, έτοιμους να ανταποκριθούν , σύμφωνα με την άποψή μου. Συνήθως αυτές οι ομάδες που έχουν δυναμική στο κομμάτι των Ελλήνων, μπορούν να κάνουν και το παραπάνω βήμα. Το ίδιο νομίζω θα αντιμετωπίσουμε και φέτος. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και κάτω η μάχη θα είναι σκληρή”.

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα: “Είναι πρώτο παιχνίδι, και πρέπει να παρουσιάσουμε καλή εικόνα και να πάρουμε το αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε σωστά. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με μεγάλο μέγεθος στην Α1, άσχετα αν τα τελευταία χρόνια είχε προβλήματα. Έφτιαξε παρά τα προβλήματα ένα καλό ρόστερ, με αξιόπιστους Έλληνες και με κάποιους ξένους που έχουν εμπειρία, άρα είναι μια ομάδα επικίνδυνη και λόγω του ρόστερ και λόγω της εικόνας που δεν έχουμε. Δεν έχουμε την ευκαιρία για κάποιο σκάουτινγκ σωστό, πάμε με πληροφορίες. Και εμείς από την άλλη χρειαζόμαστε δουλειά, δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη, αλλά προέχει για εμάς να πάρουμε τη νίκη”.

Για τον διπλό ρόλο ως προπονητής σε Γυμναστικό κι Εθνική ομάδα: “Για μένα εκτός της κούρασης, ίσως, δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Τα παιχνίδια είναι μέσα στην σεζόν και χρειάζονται κάποιες μετακινήσεις, οι ημερομηνίες είναι αρκετά καλές. Στο μικρό διάστημα που θα λείπω έχω καλούς συνεργάτες. Η πίεση είναι περισσότερο να φτιάξουμε μια καινούρια Εθνική Ομάδα, εκεί όπου θα γίνουν κάποιες αλλαγές, αν ισχύσει το θέμα με την Ευρωλίγκα, και θα πρέπει να φτιάξουμε ομάδα από το μηδέν για να πάει η ομάδα καλά και να έχει συμμετοχή στο παγκόσμιο”.

Μανώλης Παπαμακάριος: “Καθετί καινούργιο αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα εδώ στην Ελλάδα. Εμείς έχουμε θέσει στόχο μεταξύ μας, να κερδίσουμε το στοίχημα να έρθει κοντά μας ο κόσμος της Λάρισας. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα μετά από τόσα χρόνια να παίξει στην Α1 και τους περιμένουμε όλους να έρθουν κοντά μας. Οι στόχοι δεν μπορεί αυτή την στιγμή να είναι υψηλοί, γιατί δεν γνωρίζουμε δυνατότητες και ρόστερ των άλλων ομάδων. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε μέσα στο γήπεδο. Το ρόστερ μας είναι πολύ αξιόλογο, μαζί με το τεχνικό τιμ και την διοίκηση και μέσα από την καθημερινή δουλειά θα καταφέρουμε τον στόχο της παραμονής γρήγορα για να κοιτάξουμε μετά λίγο ψηλότερα. Θετικό ότι έχουμε νέα ταλαντούχα παιδιά και θέλουν την στήριξη όλων μας. Καλώ όλους τους Λαρισαίους να είναι δίπλα μας. Πρόκειται για ομάδα της πόλης, δεν ήρθε ουρανοκατέβατη στη Λάρισα. Άλλωστε η διοίκηση και πολλοί παίκτες είναι Λαρισαίοι”.

Ρόλαντ Σάφτενααρ: “Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος μιας καινούργιας ομάδας, ανυπομονούμε για μια πετυχημένη σεζόν. Ξέρω το πρωτάθλημα της Ελλάδας καλά. Είμαστε νέα ομάδα αλλά μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά”

Αναστάσιος Σπυρόπουλος: “Είμαστε μια νέα ομάδα με πολλά νέα παιδιά που θέλουμε να καθιερωθούμε στο χώρο του μπάσκετ, για να αναδειχθεί η ομάδα και οι παίκτες. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, θέλουμε να βάλουμε τον καλό μας εαυτό για να έρθει γρήγορα η παραμονή και από εκεί και πέρα το κάτι παραπάνω”.

Γκάρι Φορμπς: “Στο μικρό διάστημα που είμαι εδώ σε μια από τις κορυφαίες λίγκες, ναι μεν είμαστε νέα ομάδα αλλά μπορούμε και θέλουμε να τα καταφέρουμε όχι μόνο για την ομάδα αλλά και για την πόλη.
Σήμερα παίζουμε με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, και σε δύο εβδομάδες με τον Παναθηναϊκό, πολύ σημαντικά ματς με κορυφαίες ομάδες, εγώ έχω παίξει σε υψηλό επίπεδο στο ΝΒΑ και σ’ αυτές τις ομάδες υπάρχουν NBAers, αλλά το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κάνουμε καλές εμφανίσεις κόντρα σε αυτές τις σε ομάδες, αλλά απέναντι σε όλες για να κερδίσουμε ότι μπορούμε”.

Κέβιν Γουέαρ: “Είναι ευλογία που είμαστε σε αυτή την ομάδα, είναι καινούργια και θα κάνουμε όλοι ότι καλύτερο μπορούμε, με ενδιαφέρει το καλόν της ομάδας και λιγότερο η προσωπική μου απόδοση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε ΓΣΛ Φάρος

Δειτε επισης

Το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Παπαμακάριου

Ο Μανώλης Παπαμακάριος αποφάσισε ύστερα από μία μεγάλη καριέρα να αποσυρθεί από την ενεργό…