Κεντρική NBA “Σεφτέ” στα τριπλ-νταμπλ για τον Χάρντεν! (vid)
NBA

“Σεφτέ” στα τριπλ-νταμπλ για τον Χάρντεν! (vid)

james harden rockets 3

Χάρη στην εξαπόλυση μιας “καταιγίδας” τριπόντων (22/57), οι Χιούστον Ρόκετς επιβλήθηκαν με 109-93 των Σάρλοτ Χόρνετς, έχοντας μονίμως προβάδισμα στην αναμέτρηση από τη 2η περίοδο κι έπειτα. Στο ματς αυτό, όμως, σηματοδοτήθηκε κι η έναρξη του φετινού “χορού” των τριπλ-νταμπλ από έναν μετρ του είδους, τον Τζέιμς Χάρντεν.

https://twitter.com/espn/status/924091812054290432

Συγκεκριμένα, ο “Beard” σκόραρε 27 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής, με 8/18 σουτ και 6/7 βολές. Οι Χόρνετς αδυνατούσαν να τον μαρκάρουν με συνέπεια στο πικ-εν-ρολ και στις φάσεις απομόνωσης, με τον Χάρντεν να εκτελεί εν ψυχρώ μπροστά στους αμυντικούς ενώ πήγαινε συχνά στο drive, χρησιμοποιώντας το “εκρηκτικό” πρώτο του βήμα και τη δεξιοτεχνία του στα τελειώματα κοντά στο καλάθι.

Όσον αφορά τον τομέα της τροφοδοσίας, ο ηγέτης των Ρόκετς ανίχνευε κάθε ελεύθερο παίκτη στην περιφέρεια κι εκείνοι φρόντισαν να μην τον απογοητεύσουν, εκτελώντας σε πρώτη ευκαιρία, όπως προστάζει η φιλοσοφία του Χιούστον.

Ο Έρικ Γκόρντον ήταν και πάλι εξαιρετικός, με 26 πόντους και 6/16 τρίποντα (!) κι ο Ράιαν Άντερσον πρόσθεσε 21 με 6/15 σουτ από τα 7.25, σε μια από τις πολύ σπάνιες φορές που δύο παίκτες εκτελούν τόσες “βόμβες” σε ένα ματς!

Για τους Χόρνετς, η τριάδα των Κέμπα Γουόκερ (26 πόντοι), Τζέρεμι Λαμπ (20 πόντοι) και Ντουάιτ Χάουαρντ (19 πόντοι, 16 ριμπάουντ) έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της αλλά το Χιούστον εφάρμοσε το παιχνίδι του και ξέφυγε στο σκορ στα τελευταία λεπτά.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…