Κεντρική NBA Σαρωτικοί οι Κλίπερς στο ντέρμπι του L.A (vid)

Σαρωτικοί οι Κλίπερς στο ντέρμπι του L.A (vid)

blake griffin clippers

Η “μάχη” του Λος Άντζελες είχε… συνηθισμένη κατάληξη, με τους Κλίπερς να επικρατούν άνετα των Λέικερς με 108-92 στο Στέιπλς Σέντερ. Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Λόνζο Μπολ δεν ενθουσίασε τους φίλους του NBA, με τους Κλίπερς να εγκαθιδρύουν τη δική τους κυριαρχία στις “μάχες” κάτω από τα δύο καλάθια.

Η 1η περίοδος έληξε με σκορ 27-19, καθώς η αστοχία ήταν παροιμιώδης, ειδικά από πλευράς Λέικερς ενώ το παιχνίδι παιζόταν σε πολύ αργό τέμπο. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα με τις αποστάσεις των παικτών ενώ οι Κλίπερς στηρίζονταν στις ατομικές φάσεις του Γκρίφιν, ο οποίος είχε ήδη φθάσει τους 13 πόντους.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 53-42, καθώς οι Κλίπερς έβρισκαν σκορ από τους περιφερειακούς αλλά η 3η περίοδος έμελλε να είναι το χρονικό σημείο που θα κρινόταν το ματς. Η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 30 πόντους (!), καθώς οι Λέικερς υστερούσαν στο διάβασμα της επίθεσης αλλά και στα ατομικά μαρκαρίσματα.

Ο Γκρίφιν σταμάτησε στους 29 πόντους, μαζί με 12 ριμπάουντ ενώ ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν είχε 14 πόντους και 24 (!) ριμπάουντ, 9 εκ των οποίων ήταν επιθετικά. Γουίλιαμς, Γκαλινάρι και Μπέβερλι ήταν οι έτεροι διψήφιοι σκόρερ, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να έχει 6 πόντους κι 6 ασίστ.

Από την άλλη, ο Μπρουκ Λόπεζ είχε 20 πόντους με 7/19 σουτ και κακή παρουσία στην άμυνα, ο Τζόρνταν Κλάρκσον σκόραρε 18 ενώ ο Λάρι Νανς Τζ. έκανε εξαιρετική δουλειά, με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Το γεγονός της βραδιάς, όμως, ήταν η κακή εμφάνιση του Λόνζο Μπολ, με τον πολυδιαφημισμένο ρούκι να σκοράρει μόλις 3 πόντους ενώ είχε 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Πάτρικ Μπέβερλι του έβγαλε το “λάδι” στο προσωπικό μαρκάρισμα, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπολ ήταν φιλότιμος στην άμυνα.

Τα highlights του αγώνα 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…