Κεντρική NBA Σάρωσε ο Γιάννης, ηττήθηκαν οι Μπακς (vids)

Σάρωσε ο Γιάννης, ηττήθηκαν οι Μπακς (vids)

giannis antetokounmpo bucks

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε για πρώτη φορά στο παρκέ τη φετινή σεζόν κι έδειξε ότι είναι ήδη αρκετά “ζεστός” ενόψει της έναρξης των επίσημων ματς! Ο “Greek freak” τα πήγε περίφημα, αν κι οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν εύκολα από τους Σικάγο Μπουλς με 114-101, στο πλαίσιο της preseason.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης βρέθηκε στο παρκέ για 22 λεπτά, προλαβαίνοντας να πετύχει 24 πόντους με 7/10 σουτ και 9/13 βολές ενώ κατέβασε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ κι υπέπεσε μόλις σε 2 λάθη!

Ο Έλληνας σούπερ-σταρ “ζεματούσε” από το ξεκίνημα, σκοράροντας 14 πόντους στην εναρκτήρια περίοδο! Χάρη στην αθλητικότητα και τον τεράστιο διασκελισμό του, εφορμούσε με άνεση προς το καλάθι, επιτιθέμενος στους αντίπαλους ψηλούς, εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι τον μάρκαραν κοντύτεροι παίκτες ενώ σκόραρε από μακρινή απόσταση με τη λήξη του 1ου δωδεκαλέπτου.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης “ενεπλάκη” σε φάσεις διαφόρων ειδών (post-up, απομόνωση, λίγο τρανζίσιον) ενώ δεχόταν συχνά την μπάλα στα φτερά αλλά και στο μεσαίο ποστ, προκειμένου να δημιουργήσει καταστάσεις.

Οι Μπουλς, όμως, φάνηκαν να παίρνουν λίγο πιο σοβαρά την αναμέτρηση, διατηρώντας σταθερό προβάδισμα από τα μέσα της 2ης περιόδου κι έπειτα. Οι Μπακς προηγήθηκαν στην 1η περίοδο με 24-27, με τον Γιάννη να είναι ο απόλυτος “άρχοντας” του ματς αλλά στο ημίχρονο, οι “ταύροι” είχαν ήδη “αρπάξει” την πρωτοκαθεδρία στο σκορ (60-56).

Το προβάδισμα των Μπουλς παρέμεινε σε σταθερές τιμές καθ’όλη τη διάρκεια της 3ης περιόδου, με το τελευταίο δωδεκάλεπτο να είναι και το καθοριστικότερο, καθώς οι “παγκίτες” του Σικάγο υπερίσχυσαν των αντίστοιχων του Μιλγουόκι.

Για τους νικητές, ο Τζάστιν Χόλιντεϊ σκόραρε 21 πόντους με 5/7 τρίποντα ενώ οι Βάλενταϊν, Πόρτις και Μίροτιτς σκόραραν από 15. Όσον αφορά τους Μπακς, πέραν του Γιάννη, διακρίθηκε ο Κρις Μίντλετον με 14 πόντους.

Αναλυτικά τα highlights της αναμέτρησης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…