Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Σαλούστρος στο eBasket.gr: “Ο Προμηθέας έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσει”

Σαλούστρος στο eBasket.gr: “Ο Προμηθέας έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσει”

saloustros

Ο Προμηθέας Πατρών φρόντισε να δείξει τα… δόντια του με το “καλημέρα” στο νέο πρωτάθλημα της Basket League. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά πέρασε αλώβητη από το “Παλατάκι”, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 79-73, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής. Οι Πατρινοί έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ για τρία δεκάλεπτα κι έφυγαν δίκαια από τη Θεσσαλονίκη με το διπλό στις αποσκευές τους, στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι φέτος φτιάχτηκαν για να πρωταγωνιστήσουν.

Αυτό υποστήριξε, μιλώντας στο eBasket.gr, και ο Χρήστος Σαλούστρος. Ο 27χρονος Έλληνας φόργουορντ, ο οποίος έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ήταν μαζί με τον Φαγιέ οι κορυφαίοι παίκτες του Προμηθέα στο παιχνίδι με τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Σαλούστρος πραγματοποίησε ακόμα μία πληθωρική εμφάνιση, μετρώντας 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ήταν εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα (σ.σ. αυτό είναι το δυνατό σημείο του παιχνιδιού του).

“Πραγματοποιήσαμε μία ονειρική πρεμιέρα στη Basket League. Δεν θέλω να σου πω ψέμματα, αλλά πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο, αλλά ήρθαμε προετοιμασμένοι. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι από τα πρώτα δευτερόλεπτα κι θεωρώ πως φτάσαμε δίκαια στη σπουδαία νίκη”, τόνισε ο Χρήστος Σαλούστρος, ο οποίος δεν πετάει… στα σύννεφα μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

“Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να λέμε μεγάλα λόγια κι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αυτή η αρχή μας δίνει ώθηση. Πιστεύω ότι έχουμε φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσουμε κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος”, υποστήριξε.

Ο 27χρονος φόργουορντ είναι χαμηλών τόνων και σίγουρα δεν αρέσκεται να μιλάει για τα προσωπικά του κατορθώματα. Γι’ αυτό και δεν θέλει να σχολιάσει την εξαιρετική εμφάνιση του, τονίζοντας ότι “η ατομική παρουσία έρχεται μέσα από την ομαδική προσπάθεια. Όλη η ομάδα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Όλοι δώσανε τα πάντα και έτσι καταφέραμε να φέρουμε το διπλό και είμαστε περήφανοι γι αυτό”.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν είχε έξτρα κίνητρο, μιας και τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα, δήλωσε: “Ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σαν αντίπαλος εδώ στο Παλατάκι. Το κίνητρο μου το βρίσκω από μέσα μου και το παίρνω από τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου που με πιστεύουν. Στον ΠΑΟΚ έχω μόνο φίλους και μόνο καλές στιγμές έχω να θυμάμαι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …