Κεντρική NBA Πανδαισία καλαθιών και νίκη για τους Γουίζαρντς (vids)
NBA

Πανδαισία καλαθιών και νίκη για τους Γουίζαρντς (vids)

john wall wizards

Σε ένα τρομερά διασκεδαστικό παιχνίδι, οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς επιβλήθηκαν με 120-115 των Φιλαδέλφια 76ερς, μπαίνοντας δυναμικά στη σεζόν. Από τη μία, οι “μάγοι”, ελλείψει του Μαρκίφ Μόρις έδειξαν τη δυναμική του σούπερ-σταρ, Τζον Γουολ αλλά και την κυριότερης 5άδας παικτών που διέθεταν (Γουολ, Μπιλ, Γκορτάτ, Πόρτερ, Ούμπρε) ενώ οι Σίξερς παρουσίασαν τα σπουδαία ταλέντα τους για πρώτη φορά σε επίσημο ματς.

Ο Γουολ ηγήθηκε των νικητών, σκοράροντας 28 πόντους και μοιράζοντας 8 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής. Αν και δεν ήταν πολύ εύστοχος (10/28 σουτ), ο τρόπος που έτρεχε στον αιφνιδιασμό, οι πικ-εν-ρολ συνεργασίες και τα υπέροχα καλάθια εντός της ρακέτας αξίζουν σε μέγιστο βαθμό.

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ είχε 25 πόντους με 12/16 σουτ και με ορισμένα εύστοχα σουτ πίσω από το σκριν ενώ ο Μαρτσίν Γκορτάτ ήταν καταπληκτικός, με 16 πόντους και 17 ριμπάουντ. Το πρόβλημα για τους Γουίζαρντς ήταν τα “νεκρά” διαστήματα όταν οι βασικοί κάθονταν στον πάγκο αλλά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, η συνθήκη αυτή δεν αποτέλεσε πρόβλημα.

Από την άλλη, οι Σίξερς είχαν 15/35 τρίποντα, με τον Ρόμπερτ Κόβινγκτον να “σκοτώνει” τους Γουίζαρντς σε spot-up συνθήκες (29 πόντοι, 7/11 τρίποντα). Ο Τζοέλ Εμπίιντ ήταν σημείο αναφοράς, με 18 πόντους, 13 ριμπάουντ και ευστοχώντας κυρίως σε σουτάκια μέσης απόστασης ενώ οι Μπέιλες και Ρέντικ πρόσθεσαν από 13 και 12 αντίστοιχα.

Όσον αφορά τους δύο υπερταλαντούχους ρούκι, ο Μπεν Σίμονς ήταν εξαιρετικός στον ρόλο του πόιντ-σέντερ, με 18 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και άριστο διάβασμα του παιχνιδιού. Από την άλλη, ο Μαρκέλ Φουλτζ σκόραρε 10 πόντους με 5/9 σουτ, δίχως, όμως, να έχει την απαιτούμενη ενέργεια κι “εκρηκτικότητα” στο παιχνίδι του.

Αναλυτικά τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…