Κεντρική Διεθνή Ομπράντοβιτς: “Το NBA είναι το πρόβλημα, όχι η Ευρωλίγκα”

Ομπράντοβιτς: “Το NBA είναι το πρόβλημα, όχι η Ευρωλίγκα”

zeliko obradovic

Η κόντρα ανάμεσα σε FIBA κι Ευρωλίγκα έχει θέσει το μέλλον του μπάσκετ σε κίνδυνο, καθώς, πολλαπλά αρνητικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα, απόρροια της έριδας αυτής. Τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ (“παράθυρα”) και η συμμετοχή των παικτών της Ευρωλίγκα σε αυτά αποτελούν το πιο “καυτό” θέμα αλλά ο κόουτς της Φενέρμπαχτσε, Ζέλικο Ομπράντοβιτς έριξε και το NBA στην κουβέντα.

“Οι NBAers θα παίξουν στις εθνικές ομάδες; Όχι. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ανάμεσα στη FIBA και το NBA, όχι ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα“, ανέφερε ο “Ζοτς”, στη συνέντευξη τύπου μετά το χθεσινό ματς εναντίον της Ολίμπια Μιλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι το NBA δεν επιτρέπει με τίποτα στους παίκτες να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο στο ενδιάμεσο της σεζόν, θέλοντας να προστατευτεί το προϊόν και να προφυλαχθούν οι επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, ειδικά σε παίκτες-ορόσημα.

Ακόμη, ο Ομπράντοβιτς συνέχισε λέγοντας: “Οι άνθρωποι του NBA δεν θέλουν να μιλήσουν με τη FIBA. Πρέπει να κάνουμε επιλογές και να ασκήσουμε πίεση στους παίκτες. Υπάρχουν 130 διεθνείς παίκτες στο NBA και οι 75 είναι Ευρωπαίοι. Ουδείς θα παίξει με τις εθνικές ομάδες. Δεν είναι η Ευρωλίγκα το πρόβλημα, αν και το να παίξει κανείς ένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα κι αμέσως μετά με την εθνική ομάδα είναι αδύνατο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…