Κεντρική NBA Ντεμπούτο με νίκη για τη super-team των Θάντερ! (vids)

Ντεμπούτο με νίκη για τη super-team των Θάντερ! (vids)

anthony george westbrook

 

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ παρουσίασαν το νέο τους… look για πρώτη φορά σε επίσημο ματς και φρόντισαν να μην απογοητεύσουν τους “διψασμένους” φανς τους! Η “αρμάδα” του Μπίλι Ντόνοβαν επιβλήθηκε άνετα με 105-84 των αδύναμων, Νιου Γιορκ Νικς, ενθουσιάζοντας, ανά διαστήματα, το sold-out κοινό στην Chesapeake Energy Arena!

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ “έκλεψε” την παράσταση, ξεκινώντας τη σεζόν με άκρως χαρακτηριστικό τρόπο, καθώς σημείωσε τριπλ-νταμπλ, με 21 πόντους, 10 ριμπάουντ και 16 ασίστ με 7/12 σουτ και 7/10 βολές!

Η Οκλαχόμα αναπτυσσόταν ταχύτατα όταν ο Γουέστμπρουκ άρπαζε το ριμπάουντ, με τον “πυραυλοκίνητο” σούπερ-σταρ να ανιχνεύει όλες τις πιθανές πάσες στο τρανζίσιον ενώ δεν δίσταζε, φυσικά, να “εισβάλλει” από μόνος του στη ρακέτα, προκειμένου να σκοράρει.

Στο μισό γήπεδο, ο “Russ” εκμεταλλευόταν την κακή άμυνα των Νικς κάτω από το καλάθι κι ιδίως αυτή του Ενές Καντέρ, πασάροντας στους παίκτες που έκοβαν προς τα μέσα ενώ δεν έλειψαν τα κλασικά πικ-εν-ρολ αλλά και οι συνεχείς πάσες προς τα έξω, δείγμα του ότι ο Γουέστμπρουκ μπορεί πλέον να εμπιστεύεται τους συμπαίκτες του.

Ο Πολ Τζορτζ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Θάντερ με 28 πόντους και 6/13 τρίποντα! Ο πρώην σταρ των Πέισερς δεν έχει συνηθίσει, μάλλον, να είναι τόσο ελεύθερος σε τόσα πολλά σουτ, βρίσκοντας συνεχώς ευκαιρίες σε καταστάσεις spot-up. Τα καλάθια στον αιφνιδιασμό δεν έλειψαν από το “μενού” ενώ ο Τζορτζ έμπαινε σε συνθήκες πιν-εν-ποπ, ώστε να μείνει ξεμαρκάριστος.

Τέλος, ο Καρμέλο Άντονι σκόραρε 22 πόντους με 8/20 σουτ, έχοντας μονίμως το χαμόγελο στα χείλη, δείγμα της αλλαγής στην ψυχολογία του. Οι χώροι ήταν πολύ ανοικτοί και για εκείνον, ώστε να βρει ελεύθερα σουτ και να πάει στα αγαπημένα του isolation. Μπορεί να υπήρξαν ασυνεννοησίες, στατικότητα και προβλεψιμότητα σε αρκετές επιθέσεις των Θάντερ αλλά ο βαθμός της ομάδας, τηρουμένων των αναλογιών, ήταν πάνω από τη βάση.

Οι Νικς προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί, όντας δυναμικοί και αρκετά physical στην άμυνα αλλά η επίθεσή τους δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, καθώς δεν είχε ποικιλία σε συστήματα ενώ, η δράση στην αδύνατη πλευρά ήταν ελάχιστη.

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις ήταν, βέβαια, ο απόλυτος πρωταγωνιστής με 31 πόντους και 12 ριμπάουντ, έχοντας 11/25 σουτ. Όσον αφορά τους συμπαίκτες του, όμως, μονάχα ο Ενές Καντέρ έφθασε σε διψήφια επίπεδα (10 πόντοι), αν κι η παρουσία του Τούρκου σέντερ ήταν κάκιστη, δεδομένης της τρομερής αδυναμίας του στην άμυνα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

BCL: Να συνεχίσει το όνειρο θέλει το Περιστέρι

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Τενερίφη, στον ημιτελικό του F4 του BCL. Το Περιστέρι ανοίγ…