Κεντρική NBA Νικητές και στη μέτρια βραδιά τους οι Γουόριορς! (vid)
NBA

Νικητές και στη μέτρια βραδιά τους οι Γουόριορς! (vid)

steph curry warriors 3

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς βρίσκονται ακόμα σε preseason διάθεση, όπως τόνισε χαριτολογώντας ο κόουτς, Στιβ Κερ πριν από μερικές ημέρες. Οι “dubs” δεν έχουν βρει ρυθμό και συγκέντρωση, κάνουν αβίαστα λάθη και μπερδεύονται στα αμυντικά rotations. Παρ’όλα αυτά, η δυναμική που κατέχουν τους επιτρέπει να μαζεύουν νίκες απέναντι σε δυνατές ομάδες!

Ειδικότερα, οι Γουόριορς ανέτρεψαν τα δεδομένα και επιβλήθηκαν με 120-117 των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, παρότι έχαναν επί πολλή ώρα με διψήφια διαφορά. Το παιχνίδι “σημαδεύτηκε”, φυσικά, από το επεισόδιο ανάμεσα στον Ντρέιμοντ Γκριν και τον Μπράντλεϊ Μπιλ, οι οποίοι αποβλήθηκαν αμφότεροι λίγο πριν από τη λήξη του 1ου ημιχρόνου.

Αυτή ήταν η 15η φορά τις τελευταίες 4 σεζόν που οι Γουόριορς επικρατούν σε ένα παιχνίδι, έχοντας ανατρέψει διαφορά +15 πόντων! Μονάχα οι Τορόντο Ράπτορς τα έχουν καταφέρει περισσότερες φορές (16).

Οι Γουόριορς είχαν μονάχα 3/20 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο ενώ έκαναν συνολικά 17 λάθη κι επέτρεψαν στους Γουίζαρντς να σουτάρουν 15/33 τρίποντα και να κατεβάσουν 12 επιθετικά ριμπάουντ. Η Γουάσινγκτον διατηρούσε διψήφιο προβάδισμα από τα τέλη της 2ης περιόδου μέχρι τις αρχές της 4ης αλλά οι πρωταθλητές έχουν την ιδιότητα να “εκρήγνυνται” και να μαζεύουν ταχύτατα μεγάλες διαφορές.

Ο Ντέιβιντ Γουεστ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός εν απουσία του Γκριν στο δεύτερο ημίχρονο (16 πόντοι) έβαλε μπροστά στο σκορ το Γκόλντεν Στέιτ με 102-101, 6’50” πριν από το τέλος. Το τελευταίο λεπτό εξελίχθηκε σε “θρίλερ”, με τον Τζόντι Μικς να μειώνει στον πόντο και τον Ντουράντ να απαντάει με δύο βολές. Ο Τζον Γουολ κι ο Μικς είχαν από μια ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση αλλά οι προσπάθειές τους δεν κατέληξαν στο καλάθι.

Ο Ντουράντ ήταν σαρωτικός, με 31 πόντους, 11 ριμπάουντ κι 6 ασίστ ενώ ο Στεφ Κάρι πρόσθεσε 20 με 7/19 σουτ κι ο Κλέι Τόμπσον 18.

Από την άλλη, ο Ότο Πόρτερ κατέπληξε, με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ κι 7/9 τρίποντα, ο Γουολ ήταν άστοχος (7/20 σουτ) αλλά άφησε το στίγμα του (20 πόντοι, 14 ασίστ) ενώ οι Ούμπρε και Γκορτάτ προσέθεσαν από 19 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…