Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Νίκες για να φύγει η πίεση”

“Νίκες για να φύγει η πίεση”

5d7c656dc6e925a8d4ae78fdd565892b 1741

Η ΑΕΚ υποδέχεται, αύριο (01/11, 19:30, Novasports 2), τη Ρόσα Ράντομ, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του Basketball Champions League. Η “Ένωση” μετρά μόλις μία νίκη (σ.σ. στην Ιταλία, κόντρα στη Βενέτσια), έχοντας δύο ήττες στο “Νίκος Γκάλης” (σ.σ. από την Εστουδιάντες κι από την Μπάνβιτ), με την επικείμενη αναμέτρηση να διαδραματίζει κομβικό ρόλο για την πορεία των “κιτρινόμαυρων” στη διοργάνωση.

Στο μεταξύ, ο Βασίλης Ξανθόπουλος τόνισε πως η ΑΕΚ χρειάζεται τα θετικά αποτελέσματα, προκειμένου να φύγει το άγχος από την ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

“Είναι μία ομάδα που τρέχει πολύ στο ανοικτό γήπεδο. Όλοι είναι καλοί σουτέρ. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη και να τους προσέξουμε όλους”.

Για τα λάθη της ΑΕΚ και το κακό ξεκίνημα: “Πολλά πρέπει να βελτιώσουμε. Το επίπεδο είναι υψηλό στον όμιλο. Ακόμη δεν έχουμε παρουσιάσει το πρόσωπο που θέλουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά κομμάτια. Δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση κι ελπίζουμε να βγουν αυτά, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Ρόσα Ράντομ“.

Για τα σκαμπανεβάσματα: “Από τη μία μεριά, βλέπεις ότι η ΑΕΚ έχει δυνατότητες. Από την άλλη, έχει κι αδυναμίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά στην προπόνηση, ώστε να βγουν και στο γήπεδο. Από κάθε παιχνίδι πρέπει να κερδίζουμε και κάτι”.

Για το αν υπάρχει άγχος: “Πίεση υπάρχει, αλλά αυτή υπήρχε από την αρχή. Πλέον έχει αυξηθεί λόγω και των εμφανίσεων που έχουμε κάνει. Δεν παίζουμε καλό μπάσκετ. Έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες κι από τα φιλικά, γιατί δείξαμε καλό πρόσωπο επιθετικά.

Ξέραμε πως θα βελτιωθούμε στην άμυνα. Από την αρχή είχαμε πει ότι η βάση θα είναι η άμυνα. Δίνουμε περισσότερα πράγματα στις προπονήσεις. Χρειαζόμαστε τα θετικά αποτελέσματα, για να φύγει η πίεση, για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και να ευχαριστηθούμε κι εμείς”.

Για την ήττα στη Ρόδο: “Σίγουρα, μας δίδαξε. Κάθε παιχνίδι σου μαθαίνει πράγματα. Και τα προηγούμενα παιχνίδια ανέδειξαν αδυναμίες. Είναι πράγματα που μπορούμε να τα κάνουμε σωστά. Ο Κολοσσός διαφέρει σε σχέση με τη Ρόσα Ράντομ. Από κάθε παιχνίδι πρέπει να παίρνεις και να μαθαίνεις κάτι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…