Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Μυκονιάτης: “Περιμένουμε ένα ντέρμπι με τον Κολοσσό”

Μυκονιάτης: “Περιμένουμε ένα ντέρμπι με τον Κολοσσό”

Mikoniatis Rethimno

Το Ρέθυμνο Cretan Kings ξεκινάει τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις από τη Ρόδο, αντιμετωπίζοντας αύριο τον Κολοσσό H HOTELS για την πρώτη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Το τζάμπολ της αναμέτρησης θα πραγματοποιηθεί στις 17.00, ενώ τηλεοπτικά θα μεταδοθεί σε παράλληλη μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα θέλει να ξεκινήσει με το “δεξί” τη φετινή σεζόν, έχοντας σαν παράδειγμα την περσινή πρεμιέρα στο Βενετόκλειο.

Ο βοηθός προπονητή Σταύρος Μυκονιάτης με δηλώσεις του τόνισε πως κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη,ενώ ζήτησε απόλυτη συγκέντρωση από τους παίκτες του για να επιτύχουν τον στόχο τους. “Η πρεμιέρα πάντα είναι δύσκολη είτε παίζεις εντός, είτε εκτός έδρας. Είναι το πρώτο παιχνίδι, δεν ξέρεις τι εικόνα θα παρουσιάσεις και πως θα είναι ο αντίπαλος. Το ότι παίζουμε εκτός έδρας απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Κολοσσός, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο μας. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να βάλουμε στο γήπεδο αυτά που έχουμε σχεδιάσει για να πάρουμε στο τέλος ότι μας αναλογεί.
Η ήττα από την ΑΕΚ δεν πιστεύω πως θα μας επηρεάσει. Ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με μία πάρα πολύ καλή και δεν ήμασταν πλήρεις. Παρ’ όλα αυτά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού δείξαμε καλό πρόσωπο. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο την έναρξη του πρωταθλήματος και τον Κολοσσό και το πώς θα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη.
Φέτος και οι δύο ομάδες θα είναι διαφορετικές σε σχέση με πέρυσι, καθώς έχουν πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές. Παραδοσιακά τα μεταξύ μας ματς είναι ντέρμπι και κάπως έτσι περιμένουμε και το αυριανό. Θα είναι δύσκολο σίγουρα και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να επαναλάβουμε την περσινή νικηφόρα πρεμιέρα στο ίδιο γήπεδο.

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Θωμάς Κώττας, ο οποίος επεσήμανε: “Θα είναι ένα πολύ δυνατό ματς που επιβάλει απόλυτη συγκέντρωση από μέρους μας. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το “δεξί” τη σεζόν. Όσο να’ ναι μία νίκη στο ξεκίνημα, στην έδρα του Κολοσσού θα μας δώσει έξτρα ώθηση για τη συνέχεια. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε αυτά που ζητάει ο κόουτς θεωρώ πως θα μπορέσουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία. Στην πρεμιέρα το περισσότερο άγχος το έχει ο γηπεδούχος λόγω έδρας. Μπορεί και εμείς και ο Κολοσσός να έχουμε αλλάξει πολλούς παίκτες αλλά η δυναμική θεωρώ πως παραμένει η ίδια και για αυτόν τον λόγο περιμένω ακόμα ένα δυνατό ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…