Κεντρική Β' Εθνική “Μας κάνουν πόλεμο”

“Μας κάνουν πόλεμο”

Ο Τρίτωνας εξέδωσε “σκληρή” ανακοίνωση αναφορικά με το μείζον πρόβλημά του, το γηπεδικό. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ενημέρωσε -με αναλυτική ανάρτησή του- για τις ουκ ολίγες δυσκολίες που αντιμετωπίζει με το κλειστό γήπεδο του Αγίου Νικολάου, το κλειστό του Στρέφη, όπως και το ανοικτό γήπεδο στα Σεπόλια.

Αναλυτικά:

“Έπειτα από την ατελείωτη υπομονή που δείξαμε, τις αμέτρητες προσπάθειες που κάναμε και τις αμέτρητες ώρες που διαθέτουμε όλοι, όλα αυτά τα χρόνια, για να διατηρήσουμε ζωντανό τον ιστορικό σύλλογό μας, σε μία γειτονιά της Αθήνας, θέλουμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό του μπάσκετ, τους πολίτες των Σεπολίων, αλλά και τους λάτρεις του αθλητισμού για τα ακόλουθα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και, πραγματικά, μας απογοητεύουν και μας πληγώνουν αφάνταστα.

α) Κλειστό γήπεδο Αγίου Νικολάου. Το 2011, όταν ανέλαβε το σύλλογο η παρούσα διοίκηση, μας παραχωρήθηκε προς χρήση, μαζί με άλλους συλλόγους, το κλειστό γήπεδο που βρίσκεται μέσα στο 20ο Γυμνάσιο στα Κάτω Πατήσια. Εκεί, όλα αυτά τα χρόνια, σε ένα κλειστό γήπεδο που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟ, έκαναν τις προπονήσεις τους και διεξάγονταν οι αγώνες όλων των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου μας (κορασίδες, νεάνιδες, παιδικό, εφηβικό, γυναικείο) κι εκεί πραγματοποιήθηκαν όλοι οι αγώνες του ανδρικού τμήματος από τη Γ΄ΕΣΚΑ έως και τη Α΄ΕΣΚΑ.

Σημειώνουμε ότι ο σύλλογός μας δεν έχει μόνο ακαδημίες, αλλά κι αγωνιστικά τμήματα. Όλα αυτά τα χρόνια, φροντίζαμε για την καθαριότητα του γηπέδου, για τη σωστή συντήρησή του και βελτιώσαμε ό,τι μπορούσαμε (εξέδρες, τουαλέτες, ντουζ, τοποθέτηση ρολογιού κλπ), καθώς ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ήρθε ποτέ να μας ρωτήσει για τα όποια προβλήματα είχε το γήπεδο.

Δεν αρνηθήκαμε ποτέ να πληρώσουμε τα όποια χρήματα μας αναλογούσαν για το κόστος (π.χ. ΔΕΗ) γι΄αυτό τον λόγο και τοποθετήσαμε, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία, σχετικό μετρητή. Οι προσπάθειές μας ήταν να “μαζέψουμε” τα παιδιά, να παίζουν σε ένα κλειστό γήπεδο και να μην ταλαιπωρούνται, παίζοντας στο ανοικτό γήπεδο με βροχές και χιόνια, κάτι που θα οδηγούσε στην απογοήτευσή τους και στη μη ενασχόλησή τους με το μπάσκετ.

Όλα αυτά τα χρόνια, αντιμετωπίζαμε προβλήματα, λες και κάναμε κανένα έγκλημα, με δήθεν αναφορές σχετικά με συμπεριφορές κλπ, αλλά όλα τα ξεπερνούσαμε, γιατί υπήρχε μια συνεχής προσπάθεια από μέρους μας για σωστή συμπεριφορά, για σωστή συντήρηση, για επίλυση των όποιων προβλημάτων, αλλά και γιατί ποτέ δεν αποδείχτηκε τίποτα που να είχαμε κάνει και να έβλαπτε τον χώρο του σχολείου, ή του κλειστού γηπέδου.

Από πέρυσι τα προβλήματα έγιναν πιο έντονα, με αποτέλεσμα να μας αποκλείσουν από τα αποδυτήρια και μπορεί να σκεφτεί καθένας πού θα μπορούσαν να αλλάξουν οι αθλητές μας και, ειδικά, οι αθλήτριές μας. Μας ζητήθηκε, επίσης, να πληρώνουμε 12 (!) ευρώ την ώρα για τη χρήση του γηπέδου. Αντιπρόσωποι του συλλόγου πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο κι εξέθεσαν το πρόβλημα, όπου εκεί φάνηκε να υπάρχει μία λύση και μία κατανόηση από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. Ξεκινήσαμε και φέτος τις προπονήσεις, μέχρι που ήρθε η προηγούμενη Τετάρτη, οπότε αλλάχτηκαν οι κλειδαριές του κλειστού γηπέδου.

Τα παιδιά μας έξω, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ. Τι να τους πούμε; Τι να τους απαντήσουμε? Έχουμε κι εμείς τα ερωτήματά μας.

1. Τι θέλετε, τελικά, κύριοι και κυρίες (ξέρουμε ποιοι και, ειδικά, ποιες είσαστε και μας πολεμάτε); Θέλετε τα παιδιά μας να είναι στις καφετέριες και τα μπαράκια? Θέλετε να διαλύσετε τους συλλόγους? Οι σύλλογοι δεν είναι κερδοσκοπικοί.

ΈΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΚ.

2. Θέλετε ο χώρος, μπροστά στο 20ο, να γεμίσει από όλα εκείνα τα στοιχεία, που υπήρχαν πριν από το 2011 κι έκαναν αυτές τις χρήσεις που έκαναν κι απομακρύνθηκαν από εκεί μετά την παρουσία των αθλητών, γονέων κλπ;

3. Θέλετε το κλειστό γήπεδο να είναι άδειο και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟ τα απογεύματα, ή έχετε κάτι άλλο στον νου σας; Ανακοινώστε το επιτέλους, να το μάθουμε κι εμείς.

4. Όλα αυτά τα χρόνια, είχε έρθει κανείς από σας στο γήπεδο, να δει τα προβλήματά του, να μας ρωτήσει αν θέλουμε κάτι, να δει τις ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥΖ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΑΜΕ ΕΜΕΙΣ;

5. Θέλετε να παίζουν και να αθλούνται τα παιδιά μας σε ανοικτά γήπεδα (καιρού επιτρέποντος) με ένα σωρό κινδύνους τραυματισμών κλπ;

6. Σε ποιον άλλο Δήμο, όπου κι εκεί υπάρχουν κλειστά γήπεδα σε σχολεία, γίνεται αυτό; ΣΕ ΠΟΙΟΝ; Πάμε με τα παιδιά μας εκεί για τους αγώνες κι έχουν τα πάντα, ΤΟΥΣ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ. Εμείς πού ζούμε; Τι είμαστε;

7. Έχουμε δηλώσει τις αγωνιστικές μας ομάδες στα οικεία πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ. Τα παιχνίδια έχουν οριστεί ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΣΑΤΕ. Πού θα παίξουν τα παιδιά μας; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ. Στο ανοικτό γήπεδο στα Σεπόλια (θα αναφερθούμε και σε αυτό παρακάτω), ή στα παρατημένα ανοικτά γήπεδα στον Άτλα που, καλά που ήταν κι η Ευρωλίγκα, και τα ανακαίνισε λίγο πέρυσι;

8. Θα έρθετε εσείς να μιλήσετε στους αθλητές μας και να τους εξηγήσετε το ΓΙΑΤΙ; Θα έρθετε εσείς να τους λύσετε τις απορίες;

β) ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΡΕΦΗ
Τα προβλήματα κι εκεί πολύ σημαντικά. Οι εικόνες απεικονίζουν την κατάσταση του γηπέδου στην προπόνηση της ανδρικής μας ομάδας, την Παρασκευή και το Σάββατο, πριν από τον πρώτο αγώνα για το πρωτάθλημα Β΄Εθνικής, στην Κόρινθο. Δεν έβρεξε στην Αθήνα. Στο γήπεδο, όμως, έτρεχαν νερά. Στο κλειστό γήπεδο, από το γνωστό πρόβλημα της σκεπής, που κανείς δεν ασχολείται.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει, αν βρέξει. Κρίμα για το γήπεδο. Θα “φουσκώσει”, θα καταστραφεί. Προτείναμε, σε συνεργασία με δικό μας μηχανικό, μια προσωρινή λύση, με πολύ μικρό κόστος, αλλά ποιος ασχολείται; ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ.

Ενημερώνουμε, επίσης, ότι στο ίδιο γήπεδο, οι αθλητές μας κάνουν ντουζ με ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ (ακόμη καλοκαίρι είναι, ευτυχώς), γιατί παρακαλάμε επί ένα μήνα να φτιάξουν τον μετασχηματιστή (!), αλλά ουδείς ασχολείται. Ευχαριστούμε τους αθλητές μας για την κατανόηση, τι να πούμε; Τι;

γ) ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ
Το ιστορικό γήπεδο στα Σεπόλια, στην έδρα του συλλόγου μας, το γήπεδο που γνώρισε όλος ο κόσμος από τον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο), στο οποίο απεικονίζεται κιόλας, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. Ποδήλατα, πατίνια, ποδόσφαιρο, καρότσια, δίπλα στα παιδιά και στους ηρωικούς προπονητές τους, που παλεύουν να κάνουν προπόνηση σε ένα γήπεδο, που γλυστράει, γιατί ούτε γι’ αυτό έγινε πρόβλεψη, όταν φτιάχτηκε η εικόνα του Γιάννη. ΕΛΕΟΣ. Τόσες φορές ζητήσαμε να έρθει ένας φύλακας, ή να περνάει κάποιος να κάνει συστάσεις, αλλά ΤΙΠΟΤΑ.

ΚΙ ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ. ΩΣ ΠΟΤΕ; ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΜΕ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ, ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ, ΑΝΤΡΕΑ; ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;

Θέλαμε να αναφέρουμε αυτά τα προβλήματα, για να γνωρίζει όλος ο κόσμος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ξέρουμε ότι, όσοι γονείς γνωρίζουν, είναι μαζί μας, ξέρουμε ότι η αντίδρασή τους θα είναι δυναμική. Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι ότι η προσπάθεια που καταβάλλουμε, για να διατηρήσουμε το σύλλογο αυτό, είναι τιτάνια και καθημερινή.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Υ.Γ.: ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ, ΕΙΔΙΚΑ, ΠΟΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ, ΕΙΔΙΚΑ, ΠΟΙΟΙ (ΠΟΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑ. ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Α.Ο. ΤΡΙΤΩΝΑ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

ΟΦΗ: Έγινε πατέρας ο Βασίλης Ράλλης [pic]

Ένα νέο μέλος έχει η οικογένεια του ΟΦΗ, καθώς ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Ράλλης έγιν…