Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Λούκα Ντόντσιτς, ο απόλυτος MVP! (vid)

Λούκα Ντόντσιτς, ο απόλυτος MVP! (vid)

luca doncic real madrid

Ο Λούκα Ντόντσιτς φροντίζει να αναβαθμίζει την αγωνιστική του εικόνα σε κάθε ματς της Ευρωλίγκα, αποδεικνύοντας ότι είναι το πιο σπάνιο “διαμάντι” του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Ο 18χρονος σταρ είναι ο απόλυτος must-watch παίκτης της διοργάνωσης, παίρνοντας σπίτι του το βραβείο του MVP της 3ης αγωνιστικής.

Με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 10 κερδισμένα φάουλ, 11/12 βολές και 41 βαθμούς στο ranking, ο Σλοβένος άσος πραγματοποίησε ίσως την πιο “ισοπεδωτική” εμφάνιση της “νεαρής” καριέρας του, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο!

Ο πλέι-μέικερ της Ρεάλ πρόσφερε σε όλους τους τομείς με πολλαπλούς τρόπους. Στην επίθεση, οι καταστάσεις πικ-εν-ρολ “γεννούσαν” τις περισσότερες ευκαιρίες για σκορ, με τον Ντόντσιτς να αντιμετωπίζει ιδανικά κάθε τρόπο μαρκαρίσματος (αλλαγή, νταμπλ-τιμ κλπ). Οι φοβερές πάσες του στην απέναντι πλευρά (skip passes) ή στον ψηλό που έκοβε προς το καλάθι ήταν σεμιναριακές.

Ακόμη, δεν παρέλειπε να σουτάρει, κυρίως μετά από ντρίμπλα, με το range του να έχει “ανοίξει” αρκετά πίσω από τη γραμμή των 6.75. Απέδειξε, φυσικά, ότι έχει μάθει να εκμαιεύει την επαφή, προκειμένου να κερδίζει φάουλ ενώ η παρουσία του στο τρανζίσιον παιχνίδι ήταν αρκετά έντονη.

Στην άμυνα, ο Ντόντσιτς ήταν πρόθυμος να αλλάζει, μαρκάροντας τον αντίπαλο ψηλό. Στην περιφέρεια, πίεζε αρκετά τα αντίπαλα γκαρντ ενώ έβγαινε και στις γραμμές πάσας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει τρομερή οξυδέρκεια, όσον αφορά την τοποθέτησή του και το τάιμινγκ στα ριμπάουντ.

Αναλυτικά τα highlights του Ντόντσιτς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95 (vid)

Ήταν… Παναθηναϊκός και ετοιμάζεται για Final 4 μέσω ΟΑΚΑ Με ατσάλινη θέληση και μαχη…