Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Κύπελλο: Ένταση μεταξύ ΕΟΚ – Άρη στην κλήρωση

Κύπελλο: Ένταση μεταξύ ΕΟΚ – Άρη στην κλήρωση

Κύπελλο γυναικών

Ένταση σημειώθηκε στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΕΟΚ, Αριστείδη Γολέμη και του ομολόγου του στον Άρη, Δημήτρη Παπακυριάκη. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Γολέμη, ο οποίος άσκησε κριτική στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για του υπεράριθμους οπαδούς της στον περσινό τελικό της διοργάνωσης. Ο αντιπρόεδρος των “κίτρινων” απάντησε, αφήνοντας αιχμές για τους υπεύθυνους. 

Ο κ. Γολέμης αρχικά ανέφερε: “Ο τελικός ήταν εφιάλτης, παρά τις διαβεβαιώσεις των ομάδων και του Άρη με τη συμφωνία του Παναθηναϊκού να γίνει στη Θεσσαλονίκη. Νιώσαμε επιθετικότητα και κακή συμπεριφορά. Χωρίς έλεγχο κατά εκατοντάδες φίλαθλοι μπήκαν μέσα χωρίς εισιτήρια, χωρίς τίποτα, για να καταλήξουμε σε έναν τελικό ντροπή για το θεσμό. Ευθέως σας λέω πως υπεύθυνοι ήσασταν εσείς μετά από συζητήσεις και σε συνεννόηση με την αντίπαλη ομάδα. Θα ήθελα να παρακαλέσω να γίνει ένα μεγάλο μάθημα. Ήταν προσβολή προς τον θεσμό. Από φέτος θα είμαστε αρκετά πιο σκληροί και ως ΕΟΚ. Έχουμε την ευθύνη ο καθένας να συγκρατήσει τα πλήθη. Οι ίδιοι οι άνθρωποι του Άρη το ζήσατε. Δεν είναι υπεύθυνη η ΕΟΚ να τηρήσει την τάξη. Κάνει αθλητισμό, όχι αστυνόμευση. Δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς γιατί μπαίνουν οι φίλαθλοι με την ανοχή των ομάδων. Υπεύθυνη η αστυνομία που δεν έκανε τίποτα πέρυσι. Η ΕΟΚ δεν ανέχεται πια τέτοια υποβάθμιση του θεσμού. Έχετε ευθύνη να ελέγξετε τους ανθρώπους σας και σας ζητάμε να το κάνετε υπεύθυνα για να πάρει και ο θεσμός την αξία που πρέπει να έχει”.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος σημείωσε: “Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις. Ο χρόνος και οι υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να γίνουν οι δύο ημιτελικοί. Γι’ αυτό πήραμε την απόφαση να γίνει ένας ημιτελικός. Και ο τελικός έχει οριστεί από τώρα στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο. Είναι από τα καλύτερα γήπεδα και από εγκαταστάσεις και για τον έλεγχο. Να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή για το που θα γίνει. Ζητάμε τη συνδρομή όλων να διεξαχθεί ο αγώνας μέσα στα αθλητικά πλαίσια. Ξέρουμε πως υπάρχουν προβλήματα, πρέπει να φροντίσουμε όλοι να τα αποβάλλουμε. Υπήρχαν πολλά κενά στις κερκίδες στους αγώνες. Υπάρχει μια κρίση, αλλά τουλάχιστον να φροντίσουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Είναι ένα σημαντικός παράγοντας που είναι σε ανοιχτό κανάλι, αλλά το σημαντικό να φέρουμε τις οικογένειες στα γήπεδα. Καλή επιτυχία σε όλους. Και ο πιο καλός και πιο τυχερός να νικήσει”.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Παπακυριάκης, απάντησε λέγοντας: “Δεν περίμενα αυτή την ημέρα και ώρα να έρχεστε και να κάνετε ευθεία επίθεση για τα όσα έγιναν στον περσινό τελικό. Θεωρούμε πως το ποιος φταίει είναι μια μεγάλη κουβέντα που δεν αφορά αυτή τη στιγμή τον κόσμο. Θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε μια άλλη στιγμή και δημόσια, αλλά όχι εδώ. Και μένω εδώ. Υπάρχει σοβαρός αντίλογος για το ποιος φταίει. Χαίρομαι που δεν θα υπάρχει η περσινή αντιπαράθεση για το πού θα γίνει η έδρα. Και πιστεύω πως θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Θεωρούμε παντελώς άστοχη την επίθεση αυτή”.

Ο κ. Γολέμης ξανά πήρε το λόγο και είπε: “Λυπάμαι που τη βρίσκετε άστοχη τη συζήτηση αυτή. Να κρίνουμε και τους ενόχους και τους υπεύθυνους κάποια στιγμή. Πήγα να πεθάνω και ο χρηματοδότης σας μου έκανε επίθεση. Και σταματήστε την κουβέντα εδώ. Είσαστε αναιδής. Κάνω μια υπόδειξη για αυτά που είδαμε πέρυσι να μην ξαναγίνουν. Επιεικώς δεν σας έχουμε κάνει μήνυση”.

Στη συζήτηση έκανε παρέμβαση και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. “Ντραπήκαμε να έχουμε πάρει αυτή την απόφαση για το καλό του τελικού και να μας λένε από τον Άρη να κάνουμε τα στραβά μάτια και ‘στείλε την οικογένειά σου στο ξενοδοχείο να τελειώνουμε να γίνει ο αγώνας’. Και μετά τον αγώνα να έρχεται και να λέει συγχαρητήρια καταφέραμε να κάνουμε έναν τελικό με οικογένειες και παιδάκια. Πραγματικά ντρεπόμουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της “πράσινης” ΚΑΕ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…