Κεντρική Διεθνή “Κάρφωσε” τη FIBA ο Ντατόμε! “Δεν θα αγωνιστώ στα παράθυρα”

“Κάρφωσε” τη FIBA ο Ντατόμε! “Δεν θα αγωνιστώ στα παράθυρα”

12697347 605111516306847 4962717851665508274 o

Ο Τζίτζι Ντατόμε δεν θα αγωνιστεί στα “παράθυρα” του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως ενημέρωσε μέσω της σελίδας του στο facebook. Ο διεθνής Ιταλός φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε τα… έχωσε στη FIBA, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα “παράθυρα” είναι μία κακή ιδέα και μπήκαν χωρίς να συναινέσουν οι ομάδες που πληρώνουν τους παίκτες.

Αναλυτικά το μήνυμα του:
“Τα παράθυρα της FIBA είναι μια κακή ιδέα. Μπήκαν χωρίς να συναινέσουν οι ομάδες που πληρώνουν τους παίκτες. Η Φενέρμπαχτσε δεν μου έχει απαγορεύσει τη συμμετοχή, εγώ επιλέγω να μείνω με την ομάδα μου και να συνεχίσω την δουλειά μαζί της. Αλλιώς, θα χάσω κάποια σημαντικά παιχνίδια που μπορεί να μας κοστίσουν στη συνέχεια. Και δεν είμαι μόνο εγώ σε αυτή την κατάσταση, αλλά και οι Μέλι, Σλούκας, Κάλινιτς, Γκούντουριτς, Μαχμούτογλου, Ντίξον, Γκιουλέρ, Χερσέκ και Βέσελι

Η FIBA κερδίζει χρήματα από τα προκριματικά, ενώ οι παίκτες δεν εισπράττουν κάτι από τις εθνικές τους, την ώρα που θα πρέπει να φύγουν από τους συλλόγους που πληρώνουν τον μισθό τους. Κάθε φορά που διάβαζα τις προτάσεις, ήμουν όλο και πιο σοκαρισμένος. Σύμφωνα με την τελευταία πρόταση της FIBA, ένας παίκτης της Euroleague που θα επέλεγε να αγωνιστεί στα “παράθυρα”, θα έπρεπε να παίξει: Κυριακή στο πρωτάθλημα, Τρίτη στην Euroleague, Παρασκευή και Κυριακή με την εθνική του ομάδα, και Τετάρτη πάλι στην Euroleague.

Το μπάσκετ πρέπει πάντα να προτείνεται ως το καλύτερο δυνατό προϊόν για τους νέους και παλιούς οπαδούς. Χωρίς τους καλύτερους παίκτες (από το NBA και την Euroleague) αυτό δεν θα συμβεί. Αυτό δεν είναι το καλό του μπάσκετ.

Είναι το αποτέλεσμα ενός πολέμου εξουσίας, που βλάπτει μόνο τους οπαδούς, και σε αυτό το σημείο επίσης και τους παίκτες που βρίσκονται στη μέση των δύο πλευρών και πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο δικό τους εθνικό και το κλαμπ. Τρέλα.

Καλή τύχη στον προπονητή και τα αγόρια, φυσικά και θα τους υποστηρίξω”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…