Κεντρική NBA Κανείς δεν μπορεί να μαρκάρει τον Εμπίιντ! (vid)
NBA

Κανείς δεν μπορεί να μαρκάρει τον Εμπίιντ! (vid)

joel embiid 76ers

They can’t f…ing guard me!“, αναφώνησε ο Τζοέλ Εμπίιντ μετά από μια εύστοχη προσπάθεια, στον χθεσινό αγώνα των Φιλαδέλφια 76ερς εναντίον των Μπρούκλιν Νετς. Ο 23χρονος σούπερ-σταρ έκανε το ντεμπούτο του στη φετινή preseason και φρόντισε να αποδείξει ότι η παρουσία του στο παρκέ είναι ικανή να προκαλέσει τρόμο στους πάντες!

Συγκεκριμένα, ο Εμπίιντ πέτυχε 22 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ σε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής (!), σουτάροντας 14/18 βολές! Ακόμα και τα “πεντάρια” των Νετς φάνταζαν πολύ αδύναμα μπροστά του, με τον θηριώδη σέντερ να φθείρει συνεχώς τους αντιπάλους του και να τους εκτοπίζει με μεγάλη άνεση.

Ο Εμπίιντ, όμως, δεν είναι ένας μονοδιάστατος, βαρύς σέντερ. Με την ικανότητά του σε ντρίμπλα κι εκτέλεση μπορεί να απειλήσει από μακριά, τραβώντας τον αντίπαλο ψηλό εκτός της ρακέτας ενώ μπορεί να βγάλει από τη “φαρέτρα” του πάμπολλες κινήσεις στο ποστ. Μέχρι και σε fade-away αλά Ντιρκ Νοβίτσκι ευστόχησε!

Όσον αφορά τον Μπεν Σίμονς, το έτερο υπερταλέντο των Σίξερς είχε 9 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα, προσφέροντας ξανά σε πάμπολλους τομείς αλλά ο Ντάριο Σάριτς ήταν αυτός που ξεχώρισε, με 26 πόντους σε 24 λεπτά συμμετοχής, ερχόμενος από τον πάγκο. Επίσης, ο Τζέι Τζέι Ρέντικ “πυροβόλησε” το αντίπαλο καλάθι με 18 πόντους.

Από την άλλη, ο Ντι’Άντζελο Ράσελ έδειξε ότι θα αναλάβει το μεγαλύτερο επιθετικό φορτίο των Νετς, σκοράροντας 24 πόντους με 9/20 σουτ ενώ ο Κάρις ΛαΒέρτ πέτυχε 16.

Αναλυτικά τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…