Κεντρική NBA Ηττήθηκε κατά κράτος στη “μάχη” των ρούκι ο Μπολ (vid)
NBA

Ηττήθηκε κατά κράτος στη “μάχη” των ρούκι ο Μπολ (vid)

lonzo ball lakers 1

Ο Λόνζο Μπολ έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του κατά τα πρώτα του βήματα στο NBA, έχοντας δείξει κι ορισμένα θετικότατα στοιχεία. Η τρομερή του ικανότητα στην τροφοδοσία των συμπαικτών, η φιλοτιμία του στην άμυνα και η ωριμότητα του παιχνιδιού του είναι μερικά από αυτά αλλά χθες, ήταν η σειρά ενός άλλου ρούκι να “λάμψει”, στη νίκη των Τζαζ με 96-81 επί των Λέικερς.

Ειδικότερα, ο Ντόνοβαν Μίτσελ έστρεψε τους προβολείς πάνω του, με τον απόφοιτο του Λούιβιλ να σκοράρει 22 πόντους και να κάνει 3 κλεψίματα, με 9/16 σουτ σε 27 λεπτά συμμετοχής. Ο συνδυασμός αθλητικών προσόντων και της εκτελεστικής δεινότητάς του είναι το κάτι άλλο, με τον Μίτσελ να έχει 3/6 τρίποντα και ορισμένες φάσεις που αναδείκνυαν περίτρανα την αλτικότητά του.

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς τις προσποιήσεις του όταν λάμβανε την μπάλα αλλά και την εξαιρετική ισορροπία του, τόσο όταν σουτάρει, όσο κι όταν μπαίνει προς το καλάθι. Όντας νεαρός, δεν απέφυγε και τα λάθη (5) αλλά η παρουσία του δεν θα μπορούσε να επισκιαστεί από αυτό.

Από την άλλη, ο Μπολ “κόλλησε” στους 9 πόντους με 3/6 τρίποντα και 0/4 δίποντα ενώ μάζεψε 2 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Ο Μπολ αδυνατούσε πλήρως να μπει στη ρακέτα και να δημιουργήσει ρήγματα, ώστε να “φτιάξει” με ασίστ τους συμπαίκτες του, καθώς το “σκιάχτρο”, Ρούντι Γκομπέρ υπερασπιζόταν άψογα το καλάθι της ομάδας του.

Ως αποτέλεσμα, οι Λέικερς στράφηκαν στο μακρινό σουτ αλλά είχαν μονάχα 5/22 τρίποντα κι έτσι δικαιολογείται η χαμηλή συγκομιδή τους.

Όσον αφορά τους νικητές, ο Ρίκι Ρούμπιο σταμάτησε στους 21 πόντους με 4/7 τρίποντα ενώ μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, με τον Ντέρικ Φέιβορς να συμβάλλει τα μέγιστα, έχοντας νταμπλ-νταμπλ (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…