Κεντρική Elite League “Είναι μόνο ένα καλό ξεκίνημα”

“Είναι μόνο ένα καλό ξεκίνημα”

xristos xasanidis ael

Η Λάρισα έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν, καθώς μετράει μέχρι στιγμής δύο νίκες σε τρία παιχνίδια. Ο προπονητής της ομάδας, Χρήστος Χασανίδης, ανέφερε ότι το ξεκίνημα της ομάδας του όντως είναι καλό, ενώ σημείωσε ότι η ΑΕΛ έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για τη νίκη με 88-75 στο τοπικό ντέρμπι με τον Ερμή: “Έγινε ένα όμορφο παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Η κοινή εντοπιότητα, οι ίδιοι στόχοι και η διακύμανση του σκορ βοήθησαν να διεξαχθεί ένα καλό ματς. Οι δύο ομάδες ήταν συνέχεια κοντά στο σκορ χωρίς να χτίζονται μεγάλες διαφορές. Εμείς μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο διαβάσαμε καλά τις αλλαγές στην άμυνα των αντιπάλων μας. Αυτό σε συνδυασμό με την ευστοχία που είχαμε πίσω από τα 6,75μ. σε καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού μας έδωσε το θετικό αποτέλεσμα. Γενικότερα θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε στην ικανότητα, την αποφασιστικότητα, την ομαδικότητα και την τύχη”.

Για το ξεκίνημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα: “Αναμφίβολα το ξεκίνημα είναι καλό. Μετά την βαριά ήττα από το Περιστέρι την πρώτη αγωνιστική δεν πτοηθήκαμε και αντιδράσαμε άμεσα. Εξαρχής είχα τονίσει ότι ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονταν στην εικόνα της πρεμιέρας. Έχοντας, πλέον, την εμπειρία της περσινής χρονιάς γνωρίζουμε καλά ότι είναι νωρίς να πούμε από τώρα ότι κάτι κάναμε γιατί υπάρχουν πολλές αγωνιστικές μπροστά μας. Απλά έγινε ένα καλό ξεκίνημα. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης κι όλες οι ομάδες είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές”.

Για το παιχνίδι που έρχεται με την Καρδίτσα: “Είναι κι αυτό ένα τοπικό ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων με ίδιους στόχους που θα γίνει μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό που διψάει για διάκριση. Η Καρδίτσα μπορεί να είναι άπειρη στην κατηγορία, όμως είναι μία συμπαγής και αθλητική ομάδα. Σίγουρα βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης, όμως ανάλογα πως θα το διαχειριστούμε εμείς θα φανεί αν αυτό το στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ μας ή όχι. Από την πλευρά μας όπως σε κάθε ματς έτσι και σε αυτό προετοιμαζόμαστε με στόχο τη νίκη και θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε. Είναι εξαιρετικά νωρίς ακόμα για να επαναπαυτούμε έχοντας μόλις δύο νίκες στο σακούλι μας”.

Για τους στόχους της ομάδας: “Ο στόχος είναι ξεκάθαρος κι αυτός είναι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Αν το πετύχουμε θα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Αν μπορέσουμε να αποφύγουμε και τα πλέι άουτ τότε αυτό θα είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο που θα θέλαμε για τη φετινή χρονιά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/ play outs

Πήρε προβάδισμα ο  Ηρακλής. Τα αποτελέσματα των play off/ play out. Ο Ηρακλής επικράτησε τ…