Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Ιδιαίτερο για μένα το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, αλλά…”

“Ιδιαίτερο για μένα το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, αλλά…”

pasqual pao

Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας την Μπαρτσελόνα, με τον Τσάβι Πασκουάλ να επιστρέφει και πάλι στο “Παλαού Μπλαουγκράνα”ως αντίπαλος. Ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδος χαρακτήρισε ιδιαίτερο για αυτόν το παιχνίδι με τους “μπλαουγκράνα, ωστόσο αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το “τριφύλλι” να φύγει με το διπλό από τη Βαρκελώνη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη “Mundo Deportivo:

Είναι τα ίδια συναισθήματα όπως και πέρυσι που επέστρεψες στη Βαρκελώνη μετά από τόσα χρόνια στην Μπαρτσελόνα;

“ΟΚ, πάντα θα είναι λίγο ιδιαίτερο. Δούλεψα 12.5 χρόνια σε αυτό το γήπεδο, τα 10.5 στην πρώτη ομάδα, 8.5 ως πρώτος προπονητής. Λογικό το “Παλάου Μπλαουγκράνα” να είναι το σπίτι μου για όλη αυτή την περίοδο και πάντα θα είναι ιδιαίτερο. Αλλά, πέρα από αυτό, είναι μέρος της δουλειάς μας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε ένα καλό ματς για να έχουμε ελπίδες να νικήσουμε”.

– Μοιάζει να είναι μια Μπαρτσελόνα διαφορετική σε σχέση με την περυσινή σεζόν με έναν φίλο σου στην τεχνική ηγεσία…

“Ναι, είναι μια Μπάρτσα διαφορετική με προπονητή τον Σίτο (Αλόνσο). Είμαι χαρούμενος που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα γράψει ιστορία και θα τα πάει καλά με μια ομάδα πρώτου επιπέδου και εξαιρετικό ρόστερ. Με δυνατότητα να παίξει άμυνα κι επίθεση και με πολλή ποιότητα. Είναι όλοι παίκτες με εμπειρία, με πόντους από τα χέρια τους, που μπορούν να ασκήσουν πίεση, γιατί ηγήθηκαν των πρώην τους ομάδων, οπότε νομίζω ότι πρόκειται για εξαιρετική ομάδα”.

– Μετά από μια θεαματική σεζόν στον Παναθηναϊκό όπου κατέκτησες το πρωτάθλημα και το Κύπελλο κι έφθασες μια ανάσα από το Final Four, φέτος ξεκίνησες εξίσου εντυπωσιακά με τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

“Νομίζω ότι το καλεντάρι αυτής της σεζόν είναι πολύ σκληρό για όλη την Ευρώπη. Η πρώτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν στην έδρα του Ολυμπιακού, όπως είπες, αλλά τώρα έχουμε την πρεμιέρα για τη EuroLeague στην έδρα της Μπαρτσελόνα, μετά παίζουμε στη διπλή αγωνιστική με την ΤΣΣΚΑ και τη Φενέρμπαχτσε. Οπότε, τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές παίζουμε με τις τρεις καλύτερες ομάδες. Ξέρουμε ότι αυτό το καλεντάρι είναι πολύ σκληρό, ετοιμάσαμε τους εαυτούς μας γι αυτό κατά το στάδιο της προετοιμασίας για να υποφέρουμε, προετοιμαστήκαμε γι’ αυτό το σημείο, έχοντας γνώση των σούπερ δυσκολιών”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…