Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Είχαμε πίεση στο μυαλό μας…”

“Είχαμε πίεση στο μυαλό μας…”

paok

Ηταν κακός ο ΠΑΟΚ, έστω κι αν στο τέταρτο δεκάλεπτο βρήκε τον τρόπο να “αντιδράσει” και να περάσει μπροστά… Δεν υπήρχε όμως η ανάλογη συνέχεια και ο “Δικέφαλος” γνώρισε την ήττα από τον Προμηθέα. Μετά το τέλος του αγώνα, ο κόουτς των “ασπρόμαυρων”, δήλωσε:

“Ο Προμηθέας ήταν στο μεγαλύτερο μέρος το προβάδισμα. Είχαμε απρόοπτα μέσα στην εβδομάδα και αυτό αλλοίωσε την εικόνα της ομάδας που προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε στην προετοιμασία. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να επιτεθούμε, είχαμε πίεση στο μυαλό μας για πολλούς λόγους. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν ήταν εύκολο να κερδίσεις όταν χάνεις με 20 πόντους από μια καλή ομάδα σαν τον Προμηθέα. Γνωρίζοντας την δουλειά που έχουμε κάνει, θα συνεχίσουμε, θα προχωρήσουμε και θα περιμένουμε τους σημαντικούς παίκτες για να επιστρέψουμε στον δρόμο που είχαμε μπει στον προηγούμενο μήνα”.

Για την διαφορά στο ροτέισον: “Οταν είσαι αναγκασμένος να παίξεις δίχως τους βασικούς δημιουργούς, τους Ντίλαρντ και Κόνιαρη, δεν είχαμε περιθώριο να αντιδράσουμε και αυτό φαίνεται από τον χρόνο που έπαιξε ο Κατσίβελης, δηλαδή 36 λεπτά. Επρεπε να αλλάξουμε κάποιους ρόλους και δεν ήταν εύκολο να ανταπροκριθούμε. Ο Μαργαρίτης είχε κι αυτός πρόβλημα, μπήκε στο νοσοκομείο. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Το ζητούμενο για εμάς είναι να έχουμε υγεία, να βρούμε τους ρόλους μας. Η χρονιά δεν τελειώνει σε ένα ή δύο παιχνίδια. Είχαμε μπει σε έναν σωστό δρόμο, πιστεύουμε στους εαυτούς και πιστεύω πως είμαστε και θα μείνουμε ενωμένοι”.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 63-62 αλλά μετά δεν υπήρχε ανάλογη συνέχεια: “Η ομάδα γύρισε το ματς με μια πεντάδα με 13 λεπτά συνεχόμενα, με παιδιά που έπαιξαν ξανά την Τετάρτη. Δεν υποστηρίξαμε τον ρυθμό που είχαμε. Το ζητούμενο είναι να μην κυνηγούσαμε το σκορ. Ημασταν ένα πόντο μπροστά, αλλά είχαμε κούραση, έλλειψη ενέργειας ενώ αντέδρασε και ο Προμηθέας που είναι καλή ομάδα”.

Για τα πολλά χαμένα λέι απ: “Το πρόβλημα ξεκινά από την επίθεση. Τα παιδιά έκαναν κάποια διαφορετικά βήματα που δεν τα υποστηρίζουν. Δεν είναι εύκολο όταν υπάρχει πίεση. Θα χρειστούμε τον χρόνο μας για να επανέλθουμε”.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δέχεται εύκολα πόντους στον αιφνιδιασμό: “Το αμυντικό τρανζίσιον ξεκινά από τον ρόλο που κάνεις επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε καλές αποφάσεις και στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως είχαμε ενθουσιασμό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…