Κεντρική NBA Η πρώτη γυναίκα προπονητής στο NBA!
NBA

Η πρώτη γυναίκα προπονητής στο NBA!

Χάμον

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς παρουσιάζουν συχνά πολλές καινοτομίες στο “χτίσιμο” και την οργάνωσή τους, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς να είναι ο “μαέστρος” πίσω από αυτές. Το 2014, ο θρυλικός κόουτς των “σπιρουνιών” έδωσε εντολή να ενταχθεί η Μπέκι Χάμον στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που πέτυχε κάτι τέτοιο. Στο χθεσινό ματς, η Χάμον έγραψε εκ νέου ιστορία.

Συγκεκριμένα, η Χάμον ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα των Σπερς εναντίον των Νάγκετς, στο πλαίσιο της preseason! Είναι περιττό να αναφερθεί πως, ουδεμία άλλη γυναίκα έχει φθάσει σε τέτοια επίπεδα, με την θρυλική πρώην παίκτρια των Σαν Αντόνιο Σταρς να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Πόποβιτς.

Στην preseason, ο Πόποβιτς αρέσκεται στο να αφήνει τα καθήκοντα του κοουτσαρίσματος στους βοηθούς του. Το ίδιο συνέβη και στα 2 τελευταία ματς των Σπερς, καθώς, στο παιχνίδι της Παρασκευής εναντίον των Κινγκς άφησε την ομάδα στα χέρια του βοηθού, Ίμε Ουντόκα ενώ το ίδιο συνέβη και χθες, με τη Χάμον και τον Γουιλ Χάρντι.

“Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για μένα. Είμαστε ένα πρόγραμμα εκμάθησης κι όλο αυτό ξεκινά από τον Πόποβιτς“, τόνισε η Χάμον, η οποία θα ενταχθεί στο Hall of Fame των Σπερς το 2018 για την προσφορά της ως παίκτρια αλλά και προπονήτρια.

Για την ιστορία, οι Σπερς επικράτησαν του Ντένβερ με 122-100, με τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ να τα πηγαίνει περίφημα (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και τον Μπράιαν Φορμπς να σκοράρει συνεχώς (20 πόντοι σε 17 λεπτά συμμετοχής).

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…