Κεντρική Basket League Άρης Οι… ωραίοι “νέοι” και τα αποτελεσματικά ταχύρρυθμα του “Δράκου”

Οι… ωραίοι “νέοι” και τα αποτελεσματικά ταχύρρυθμα του “Δράκου”

bell

Πέραν της νίκης-πρόκρισης απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον Άρη έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν για την παρουσία των Γκάρι Μπελ και Κιθ Μπένσον.

Τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των “κίτρινων” έδειξαν θετική εικόνα στο ματς της Τετάρτης, αν και βρίσκονται λίγες μέρες στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Μπελ ήταν κάποιο τρόπο “κλειδί” για το θετικό αποτέλεσμα του Άρη καθώς όταν ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 51-42, εκείνος πέτυχε επτά σερί πόντους και οι “κίτρινοι” προηγήθηκαν με 58-44 (έτσι οι “κίτρινοι” πήραν και πάλι… ώθηση, όταν ο “Δικέφαλος” άρχισε να “πλησιάζει” στο σκορ).

Ο Αμερικανός τελείωσε το ντέρμπι με 9 πόντους σε 24 λεπτά συμμετοχής έχοντας ακόμη δύο κλεψίματα αλλά και μία ασίστ ενώ ο Μπένσον ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής. Ήταν κι αυτός καλός, το… αρνητικό του ήταν τα 2/8 δίποντα αλλά σε κάθε περίπτωση έδωσε λύσεις πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα τρίποντο.

Στους δύο συγκεκριμένους παίκτες έγιναν ταχύρρυθμα μαθήματα τις τελευταίες μέρες και το ότι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα καλοί, έπαιξε ρόλο ο… μοναδικός τρόπος που διαθέτει ο Παναγιώτης Γιαννάκης να μεταφέρει στους παίκτες του αυτά που θέλει να δει από αυτούς στο παρκέ (για τον “Δράκο” και την δουλειά του… στάζουν μέλι καλαθοσφαιριστές της ομάδας της Θεσσαλονίκης ενώ για τον Γιαννάκη έλεγε τα καλύτερα και ο Ζήσης Σαρικόπουλος που τελικά δεν υπέγραψε συμβόλαιο με τους “κίτρινους”).

Έτσι το μειονέκτημα που είχε ο Άρης πριν το ντέρμπι, δηλαδή ότι είχε δύο παίκτες ανέτοιμους (ο Μπελ έφτασε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής και ο Μπένσον το μεσημέρι της Δευτέρας), δεν φάνηκε σε καμιά περίπτωση, με τον “Δράκο” να προετοιμάζει κατάλληλα τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη οι οποίοι πέτυχαν μαζί 21 πόντους από τους συνολικά 70 των “κιτρίνων”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…