Κεντρική Διεθνή Οι δραστικές αλλαγές που προτείνει ο Τάνιεβιτς

Οι δραστικές αλλαγές που προτείνει ο Τάνιεβιτς

bogdan tanjevic 1

Η Ιταλική Ομοσπονδία προσέλαβε τον Μπόγκνταν Τάνιεβιτς ως τεχνικό σύμβουλο όλων των Εθνικών ομάδων της χώρας, με τον θρυλικό κόουτς να προτείνει δραστικές αλλαγές για τη βελτίωση του ιταλικού μπάσκετ. Η παραγωγή παικτών της γειτονικής χώρας έχει φθίνει τα τελευταία χρόνια κι ο 70χρονος περιέγραψε το όραμά του, σε συνέντευξη στη Gazzeta Dello Sport.

“Η Serie A έχει απαίσιους κανόνες και πρέπει να αλλάξουν το συντομότερο δυνατό”, τόνισε ο Τάνιεβιτς, δίνοντας βάση στην υπερεκτίμηση των ξένων παικτών: “Η λύση είναι να μειώσουμε τους ξένους. Δύο Ιταλοί μόνιμα στο παρκέ θα ήταν η ιδανική λύση αλλά θα είναι δύσκολο να το εφαρμόσουμε”.

“Σήμερα, οι ομάδες της Serie A παίζουν με 7 ξένους (3 Αμερικανοί, 4 κοινοτικοί). Είναι τραγικό. Η κάθε ομάδα έχει rotation 8-9 παικτών, οπότε οι Ιταλοί δεν παίζουν ποτέ. Θα πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των ξένων σε 6, ανεξάρτητα από το διαβατήριό τους και ο αριθμός να μειώνεται κάθε σεζόν. Σε δύο χρόνια, θα πρέπει να παίζουν 4 ξένοι κι 8 Ιταλοί σε μια ομάδα”, ανέφερε ο Τάνιεβιτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…